Заподозреният за убийството на словашкия премиер Робърт Фицо е идентифициран

...
Заподозреният за убийството на словашкия премиер Робърт Фицо е идентифициран
Коментари Харесай

Простреляли Фицо заради бездействието му срещу хазарта

Заподозреният за убийството на словашкия министър председател Робърт Фицо е разпознат като Юрай Синтула, 71-годишен стихотворец и създател на " Движението против насилието ", заяви словашкият портал " Правда ". Според словашките медии Синтула законно има револвера, с който е прострелял Фицо. Той живее в град Левице и е един от създателите на литературния клуб " Дух ", в който работи от 2005 година

Написал е три стихосбирки, един разказ и алманах с разкази, а от 2015 година е член на Асоциацията на словашките писатели. През 2016 година, до момента в който работи като охранител в повсеместен магазин, е атакуван от по-млад мъж, наранил главата си, което го предиздвикало да отсъства от работа за дълго време. След това той започва петиция за основаване на Движение против насилието.

„ Насилието е честа човешка реакция, форма на изложение на нормално неодобрение от положението на нещата. Нека бъдем недоволни, само че не и насилници “, се споделя в текста на петицията.

Движението приканва за опълчване на насилието от всевъзможен тип, " от изключителното състояние до физическото или психическото принуждение в фамилията ".

Синтула е считан за огромен критик на управляващите в Словакия и най-вече подлага на критика Фицо, тъй като съгласно него той не прави задоволително, с цел да спре хазарта в страната. „ Във всеки град и село има машина, в която комарджиите мастурбират за пари, взети назаем от фамилията или познати, които възлизат на десетки хиляди евро. Какво прави страната по въпроса? “, написал той в блога си на уеб страницата на литературния клуб.

Фицо беше прострелян по-рано през днешния ден, а след поредност от спорни информации държавното управление разгласи, че животът му е в заплаха и че е изместен с хеликоптер в болничното заведение в Банска Бистрица.

В профила на Фицо във Facebook се споделя, че той е в сериозно положение, без да се прецизира къде е прострелян. 

Словашките медии оповестяват, че килърът се е доближил до Фицо от тълпата в град Хандлова, където се организира държавното съвещание, и е извикал „ Робо, ела тук “, преди да стреля пет пъти по него.

Фицо е бил качен в кола от телохранителите си, след което е превозен с хеликоптер до болничното заведение, а полицията незабавно е овладяла нападателя.

Вече се появи информация, че словашкият министър председател е опериран сполучливо. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР