Стотици затворнически служители проведоха протест във Франция, след като въоръжени

...
Стотици затворнически служители проведоха протест във Франция, след като въоръжени
Коментари Харесай

Масови протести на надзиратели във Франция след въоръжено нападение срещу - и смърт на техни колеги

Стотици затворнически чиновници организираха митинг във Франция, откакто въоръжени мъже убиха двама техни сътрудници от засада на пункт за заплащане на такси в Нормандия и освободиха пандизчия. В затвор покрай Марсилия повече от 100 затворнически чиновници се събраха под транспарант, на който пишеше „ Не ни заплащат, с цел да умрем “, заяви „ Гардиън “. Някои чиновници се оплакаха от неприятни условия и принуждение в пренаселените затвори във Франция. „ Когато поставите трима души в килия от 9 квадратни метра, която е предопределена за един човек, това естествено основава напрежение и произшествия “, сподели членът на синдиката на чиновниците в пандизите арбитър Ерван Сауди.

Днес в страната продължи издирването на пандизчията Мохамед Амра " Мухата ", който избяга от полицейския ван, който го транспортираше към пандиза във вторник. Той се прибирал от правосъдно съвещание в Руан по обвиняване в опит за ликвидиране, когато колата се врязала в затворнически микробус на пункт за заплащане на такси. Въоръжените мъже разкрили огън и умъртвили двамата пазачи, а Амра избягал с нападателите.

Парижки прокурор сподели, че две транспортни средства, за които се счита, че са били употребявани от нарушители, са открити изгорели на разнообразни места, оповестява BBC.

На 10 май Амра беше наказан за кражба с щурм и прокурорите в Марсилия го упрекнаха в похищение, довело до гибел.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разгласи във вторник, че е почнало огромно търсене на незнайните нападатели, а също по този начин са изпратени и хеликоптери. „ Използват се всички средства, с цел да бъдат открити тези нарушители. Няколкостотин служители на реда и жандармеристи са мобилизирани по мои указания “, написа Дарманен в платформата X.

„ Ще бъде направено безусловно всичко, с цел да бъдат открити причинителите на това непоносимо закононарушение “, сподели министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети пред телевизия BFM.

Би Би Си оповестява, че при стрелбата са ранени трима служители на реда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР