Регулаторът за лекарства на ЕС днес одобри използването на ваксината

...
Регулаторът за лекарства на ЕС днес одобри използването на ваксината
Коментари Харесай

ЕМА одобри употребата на ваксината на Новавакс

Регулаторът за медикаменти на Европейски Съюз през днешния ден утвърди потреблението на имунизацията против КОВИД-19 на основаната в Съединени американски щати компания " Новавакс " за лица на 18 и повече години, с което прокара пътя за пета ваксина против ковид в района в миг, когато се популяризира разновидността Омикрон, заяви Ройтерс.

Данни от две огромни изследвания демонстрират, че имунизацията има резултатност от 90 на 100, заяви Европейската организация по медикаментите (ЕМА), допълвайки, че за момента има лимитирани данни за нейната резултатност против някои рискови разновидности, в това число Омикрон.

" След задълбочена оценка комисията на ЕМА за медикаменти за приложимост от хора заключи с консенсус, че че данните от имунизацията са надеждни и дават отговор на критериите на Европейски Съюз за резултатност, сигурност и качество ", сподели регулаторът.

През последните седмици инфекциите с КОВИД-19 чупят върхове в някои елементи на Европа, като държавните управления и откривателите се борят да укрепят и подсилят отбраната против бързо разпространяващия се вид на ковид Омикрон, което докара до нови ограничавания преди празниците.

Одобрението за двудозовата ваксина с марка " Нуваксовид " идва много преди възможното й разрешаване в Съединени американски щати, където " Новавакс " е трябвало да позволи индустриални проблеми и да

се чака да подаде заявление за утвърждение до края на годината.

Регулаторният развой в Европейски Съюз също е лишил повече време от предстоящото. Европейската организация по медикаментите започва плавна процедура по обзор на данните през февруари.
СЗО утвърди за незабавна приложимост имунизацията на Novavax против Коронавирус
Световната здравна организация утвърди за незабавна приложимост нова ваксина против ковид. Става дума за препарата Ковавакс Ти Ем, произ...
Прочети повече
Новавакс и Европейски Съюз реализираха авансово съглашение през декември 2020 година за доставка на имунизацията, само че заради

регулаторни и индустриални проблеми окончателният контракт за до 200 млн. дози беше подписан едвам през август.

Днес компанията съобщи, че ще стартира да доставя ваксини на 27-те страни членки на Европейски Съюз през януари.

Препаратът получи първата си зелена светлина от регулатор в Индонезия предишния месец и чака утвърждение в Япония, където ще се създава и популяризира от " Такеда фармасютикал ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР