Регистрационно- приемателният център в Харманли да стане от затворен тип,

...
Регистрационно- приемателният център в Харманли да стане от затворен тип,
Коментари Харесай

Искат лагера в Харманли да е затворен и със строг контрол

Регистрационно- приемателният център в Харманли да стане от затворен вид, упорства локалната конструкция на „ Възраждане “ в Харманли. В отворено писмо до президента, премиера и ръководителя на Народното събрание, водачът на партията в града Даниел Леков и общинският консултант Николай Георгиев желаят оставката на ръководителя на Държавната организация за бежанците.

Повод са сигнали от жители за нарушавания на реда в града от страна на пребиваващи в центъра. Настоява се защитата на центъра да бъде поета от Министерство на вътрешните работи, както и строго съблюдаване на карантинния интервал на жителите на Центъра, защото идват от страни, в които има непознати за нас заболявания;

Сред настояванията са още строго да се съблюдава реда в лагера, да се води указател, отразяващ час на овакантяване и прибиране на жителите. Предвид зачестилите протести и сбивания с ножове, се упорства за строги ограничения и недопускане на хладни оръжия в Центъра, се показва в писмото.

Само преди ден инспекция на центъра направиха депутати от ГЕРБ-СДС поради повишен, съгласно тях, мигрантски напън. В лагера, който е с потенциал от 4 000 души, сега има под 400.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР