Редуциране на таксите, събирани от ЧСИ-та и глътка въздух за

...
Редуциране на таксите, събирани от ЧСИ-та и глътка въздух за
Коментари Харесай

Манолова бори таксите ЧСИ, за да даде глътка въздух за редовите българи

Редуциране на таксите, събирани от ЧСИ-та и глътка въздух за редовите българи . На това се надява омбудсманът Мая Манолова с приемането на измененията на второ четене в Гражданско-процесуалния кодекс.

Пред публицисти в Народното събрание Мая Манолова съобщи, че си слага шест цели с внасянето на измененията в Граждански процесуален кодекс . Първата и най-важната е жителите към този момент да не бъдат съдени без да знаят и да не научават от призовката в пощенската кутия, че към този момент са наказани. Манолова уточни, че с измененията се цели пропорционалност сред изпълнителната насила и размерът на дълга, тъй че да не се случва повече за 100 лева да ти блокират всички банкови сметки, трудовото заплащане, жилището, в това число земеделските земи.

Следващата основна смяна е жителят да може да оспорва оценката на парцела , който се изнася на обществена обмен. " Сега парцели се продават за жълти стотинки безусловно. Да можеш да платиш в границите на правосъдния развой, тъй че въобще да не стигаш до частен правосъден реализатор, да се редуцират таксите на частните правосъдни реализатори, тъй че за 100 лв. да не плащаш 1100 ", уточни Манолова.

По отношение на банките омбудсманът посочи, че с измененията би трябвало жителят към този момент да може да оспори , че заемът не е предварително дължим, както и самият размер на дълга, ако лихвите не са такива.

" Ако бъдат направени промени това ще даде глътка въздух на редовите българи ", разяснява омбудсманът. По думите й измененията касаят елементарните хора, които биха си платили - стига да бъдат навреме осведомени и несъмнено да не бъдат товарени с безбожно високи такси за задълженията си.

Манолова установи, че по четири от тези въпроси има удовлетворителни решения на правната комиси я и засяга измененията в призоваването, опцията жителят да заплати в границите на правосъдния развой, без да стига до правосъден реализатор, както и опцията да се оспорва оценката на парцела, разгласен за обществена обмен.

Според нея е допустимо с актуалните промени в Граждански процесуален кодекс да не бъде решен въпроса с изключителните компетенции на банките. Омбудсманът настоя, че е редно да бъде признат обособен Закон за частния банкрут. Относно таксите събирани от частните правосъдни реализатори, омбудсманът установи, че в този момент доста ЧСИ-та събират няколко пъти такси в границите на едно и също произвеждане . Тя установи, че по принцип таксите е трябвало да бъдат регламентирани в обособена разпоредба на Министерство на правораздаването.

" До тук нямаме правосъден министър, който да е финализирал сполучливо смяната в таксата на правосъдните реализатори ", установи омбудсманът.

Относно дребните задължения, при които от 20 лева внезапно се оказва, че дължиш 520 лева Манолова уточни, че ще бъде въведен таван с какъв брой може да пораства сметката, пропорционално с дълга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР