Редовните посещения на театри, музеи и галерии може да са

...
Редовните посещения на театри, музеи и галерии може да са
Коментари Харесай

Общуването с изкуство удължава живота

Редовните визити на театри, музеи и галерии може да са фактор за дългоденствие, демонстрира ново изследване, оповестено в Британския медицински вестник и представено от CNN. В него са взели присъединяване повече от 6 хиляди британци на над 50-годишна възраст.

Изследователи от Лондонския университет са разкрили, че хората, които постоянно се ангажират с изкуство, имат 31% по-малък риск да умрат по-рано, спрямо останалите. Ходенето до културни институции даже единствено два пъти годишно може да понижи риска от ранна гибел с 14%. Световната здравна организация също регистрира сходни резултати – съгласно нейн отчет и пасивното присъединяване, като да вземем за пример да разгледаш една изложба, и дейното такова, като да се включиш в певчески хор, имат изгоди за положителното положение.

„ Дейностите, свързани с удоволствието, които хората не считат, че имат връзка със здравето, в действителност оказват помощ за положителното здраве и дълголетието “, показа създателят на изследването, Дейзи Фенкорт.

Най-честите аргументи хората да не посещават задоволително културни мероприятия са стопански и обществени.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР