Редове прясно изкопани окопи, бетонни противотанкови заграждения драконови зъби и

...
Редове прясно изкопани окопи, бетонни противотанкови заграждения драконови зъби и
Коментари Харесай

Киев среща руската офанзива със своя линия на Суровикин

Редове прясно изкопани окопи, бетонни противотанкови заграждения " драконови зъби " и подземни командни центрове  вече заемат големи пространства украинската провинция , написа The Telegraph.

Новите укрепления изникнаха на хиляди километра по основни сегменти от неговия фронт,  докато разпръснатата контраатака на Киев се трансформира " дейна защита ", съгласно военни анализатори.

Сигнал за смяна на позицията даде президентът Володимир Зеленски в края на предходната година, като разгласи, че Украйна доста усъвършенства " своите укрепления.

 Лондон: Русия употребява зимата за нахлуване по целия фронт в Украйна
Лондон: Русия употребява зимата за нахлуване по целия фронт в Украйна

Руските сили се възползват от замръзването на земята, с цел да транспортират военна техника

Подготовката за защита беше засилена към донецките градове Лиман и Авдеевка, както и Купянск в прилежащата област Харков.

Не трябваше да се рискува, защото беше подредено построяването на укрепления по границите на страната с Русия и Беларус , чак до границата със западния съдружник Полша.

Новата отбрана доста прилича  -  трислойната система от сходни пунктове, които Русия сполучливо употребява, с цел да осуети контранастъплението на Украйна. Тях Киев е съумял да копира. 

Но украинците  срещат усложнения . Тяхната отбрана просто не може да бъде толкоз твърда по фронтовите линии, колкото съветските укрепления, които се простираха от южно Запорожие до източен Донецк, главният фокус на офанзивата на Украйна.

Докато по-силните укрепления биха забавили съветските войски, биха понижили броя на украинските войски, нужни за защита, и биха означавали по-малко жертви, това също би понижило упоритостта на Киев да си върне окупираната територия.
 Лондон: И съветските, и украинските сили буксуват на фронта
Лондон: И съветските, и украинските сили буксуват на фронта

Нито една от страните не е завзела забележителна територия през последната седмица

" Проблемът за украинците е, че не желаят да останат статични, съобщи Едуард Арнолд от мозъчния концерн Royal United Services Institute. Това не е добре от политическа позиция.  Един от правилата на защитата са нападателните дейности ", добави Арнолд.

Концепцията за дейна защита за украинските сили значи: задържане на отбранителните линии, като в същото време се поддържат настъпателни дейности - с вярата да се намерят слабите места, които биха могли да доведат до срив на съветските линии.

Подобна тактичност докара до септември 2022 година, при която Киев освободи елементи от територия в региона на Харков от съветски надзор. 

Укрепленията ще стават по-тежки, колкото повече се придвижвате в следената от Украйна територия, като фронтовите линии могат да останат гъвкави. Предната защита е признак на съпротивата на Украйна, която отхвърля да разреши на силите си да почиват на " лаврите си ".

 С
С " дейна защита " Украйна държи съветските сили нащрек

Украинските сухопътни войски търсят благоприятни условия за удар в опит да си върнат самодейността на фронта

Целта за 2024 година за Украйна наподобява е да попълни своите  сили преди идната година и да задейства още веднъж офанзивата. Уменията и годността на бойците могат елементарно да се влошат, в случай че те стоят в окопите прекомерно дълго, изключително през студените зимни месеци на Украйна.

цел за съветските сили, Украйна е разположила главната си отбранителна линия на към 20 км обратно.

Украйна употребява и естествени бариери, като езера и реки.

Град Покровск, който Русия би трябвало да превземе ,, е предпазен от двуслойна система от окопи, минаваща към града. Намира се на към 40 км от сегашната фронтова линия.

Най-тежката от новите отбрани може да бъде към Чернигов, северният район, който Русия беше прогонена в първите месеци на войната. Киев е укрепил отбранителните си укрепления на север с 63 %, съгласно скорошни известия на " Ройтерс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР