След години на постоянен растеж броят на жените, кандидатстващи за

...
След години на постоянен растеж броят на жените, кандидатстващи за
Коментари Харесай

Жените в японската армия намаляват заради вълна от случаи на сексуален тормоз

След години на непрекъснат напредък броят на дамите, кандидатстващи за Силите за самозащита , е намалял с 12% за 2023 година. Причината е възходящите случаи на полов тормоз,  предаде " Ройтерс ".

Япония се бори да попълни редиците си с дамите, от които силите й се нуждаят и политиците са дали обещание да наемат. Призивите за премахване на издевателството и увеличение на броя на военнослужещите идват на фона на възходящите закани от Китай, Северна Корея и Русия.

Жените съставляват единствено 9% от военния личен състав в Япония, в съпоставяне със 17% в Съединени американски щати, които са основен съдружник на Токио в региона на сигурността.

След като някогашният боец Рина Гоной излезе обществено с изказвания за полово принуждение през 2022 година, Министерството на защитата организира изследване през същата година, което разкри повече от 170 хипотетични случая на полов тормоз в Силите за самозащита.
 Япония призна за над 100 случая на полов тормоз в армията
Япония призна за над 100 случая на полов тормоз в армията

Разследването е извършено след недоволство от жена-военнослужещ

Но, месеци откакто Министерството на защитата даде обещание да предприеме фрапантни ограничения, чиновници към министерството, които дават отговор за образование за предварителна защита на издевателството, настояват, че то няма проекти да предприеме дейности по основна рекомендация, издадена от самостоятелна група от специалисти - използване на национална система за обзор на стандартите за образование против тормоз.

Назначената от държавното управление група разпознава в отчет, оповестен през август м.г., че повърхностното образование на военните по отношение на издевателството - което не се концентрира върху половия тормоз, а тормозът като цяло - и неналичието на централизиран контрол на сходно образование са фактори, допринасящи за културни проблеми в институцията.

Макото Тадаки, началник на групата, акцентира, че някои тренировки са били в несъгласие със сериозността на обстановката. Военнослужеща, която съди държавното управление за хипотетичен случай със полов тормоз, също споделя в изявление, че образованието, което е получила през последните 10 години, е било неефективно.

Инструкторът Кейко Йошимото п редстави издевателството като информационен проблем и концентрира полемиките върху разликите сред поколенията и по какъв начин те се отразяват и в най-простите неща като желанията за типове коли и усети на чипс.
 В Япония пришпорват дамите да раждат, другояче са в тежест на страната
В Япония пришпорват дамите да раждат, другояче са в тежест на страната

Депутат от ръководещата партия беше упрекнат в сексизъм

Служители на министерството на защитата споделиха, че образованието за предварителна защита на сексуаления тормоз значително се организира в границите на по-широка образователна стратегия за битка с издевателството. На двучасовото образование, на което е участвал и кореспондент на " Ройтерс ", към две минути са били отдадени на половия тормоз.

Професорът по право Тадаки , който е участвал на обучението на Йошимото, сподели, че " не се усеща като тип образование, което бихте очаквали на фона на толкоз доста случаи на тормоз, които се появяват. " Той добави, че евентуално ще отнеме повече време, с цел да се усили контролът върху качеството на образованието.

" Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция имат доста по-ясен фокус върху предотвратяването на издевателството от първопричините, тъй че тяхната стратегия за предварителна защита е структурирана към възстановяване на вътрешния климат и просвета на тяхната организация ", добави още той.

Рина Гоной също подлага на критика системата, като съобщи, че тя е несъответстваща. " Вместо да се пробват да бележит нещо по отношение на половия тормоз, служителите на реда избират материали, които са лесни за преподаване, нещо, което ще се впише във времето, което имат ", акцентира някогашната военна.
 Япония се засегна, че Байдън я счита за ксенофобска страна
Япония се засегна, че Байдън я счита за ксенофобска страна

Токио дефинира коментара на американския президент като " заслужен за жалост "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР