Редно е и втората политическа сила да получи допълнително време

...
Редно е и втората политическа сила да получи допълнително време
Коментари Харесай

Президентът насърчава с време ПП, но при искрени усилия и закони

Редно е и втората политическа мощ да получи в допълнение време за договаряния за сформиране на кабинет. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти преди срещата на върха на водачите от Европейски Съюз в Брюксел.

" Всеки опит за сформиране на кабинет би трябвало да бъде насърчаван. Първата политическа мощ получи в допълнение време за тези старания. Редно е и втората политическа мощ да получи някакво в допълнение време за договаряния ", уточни президентът.

Иначе по думите на Радев всички са уверени, че би трябвало да има постоянно държавно управление, само че и всички виждат какъв брой мъчно е да се направи това. Затова и " всеки опит би трябвало да бъде насърчаван ".

Румен Радев желае да види обаче, че желанията за сформиране на държавно управление са " откровени ". Постави и друго изискване за времето, което счита да даде на " Продължаваме промяната ", в чийто ръце ще отиде втория мандат - времето, с изключение на за диалози, да се употребява и за приемане на значими закони, а не за политическа пропаганда.

Държавният глава отхвърли да разяснява името на Николай Денков, народен представител от Политическа партия и някогашен министър на образованието, което се завъртя по медиите като номинация за министър председател с втория мандат. Радев желае от Политическа партия да дойдат с ясно обосновано предложение с мандат за министър-председател и тогава ще може да разяснява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР