Редно е Асен Василев да дойде в парламента, за да

...
Редно е Асен Василев да дойде в парламента, за да
Коментари Харесай

ГЕРБ имат забележки към бюджета и липсата на коалиционно споразумение изисква първо разговори

„ Редно е Асен Василев да пристигна в Народното събрание, с цел да каже какво мисли и за какво. Няма да подлагам на критика бюджета в този момент, имаме забележки по него “ Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание, запитан дали ГЕРБ-СДС ще поддържат оферти бюджет от финансовия министър Асен Василев. 

„ Липсата на съдружно съглашение, механизъм, изисква първо да беседваме с него Василев, в случай че могат да се отстранят забележките, да ги отстраним, и тогава дружно да понесем отговорност по този бюджет “, разяснява Борисов. Според него най-важният инструмент, който поддържа законодателната, управническата стратегия е бюджетът. „ Дали ще го назовем механизъм или съдружно деяние, то е едно и също - да се разберем какво желаят да подкрепим или какво те ще се съгласят да променим “, сподели Борисов.

Той изясни, че настоящето ръководство е най-хубавото за страната, макар негативите за двете обединения.

Борисов е провел диалог с премиера Николай Денков: „ И му споделих какво ни тормози по отношение на парите в енергетиката. Относно местенето на бюрото от „ Финансите ” в „ Правосъдието ”, блокирането на финансите за зимното поддържане и огромните инфраструктурни планове ”, посочи водачът на ГЕРБ.

В сряда стана ясно, че ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е одобрила кандидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар.

„ Би трябвало да поздравим Илиана Иванова. Това че имахме и втори претендент - Даниел Лорер, може би демонстрира какъв брой доста капацитет има в България за хора, които дават отговор на тези условия ”, разяснява Борисов.

Борисов акцентира и че даже кандидатурата на Димитър Радев за нов мандат като шеф на Българска народна банка не може да раздели двете огромни обединения. “Като желаят да има две номинации за нов шеф на Българска народна банка, и по-добрата ще се избере. Като дадат по-добър претендент, ще се учудя. Да го вземат Димитър Радев за претендент щом желаят ”, разяснява още водачът на ГЕРБ.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР