Редица лидери демонстрираха подкрепа за Украйна в Деня на независимостта

...
Редица лидери демонстрираха подкрепа за Украйна в Деня на независимостта
Коментари Харесай

Лидерска подкрепа: Великобритания и Турция никога няма да признаят анексирането на Крим от Русия


Редица водачи демонстрираха поддръжка за Украйна в Деня на независимостта на страната. Британският министър председател Борис Джонсън дойде изненадващо в Киев и даде обещание спомагателна военна поддръжка. Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна, съобщи турският президент Реджеп Ердоган. А в Брюксел се организира самодейност за взаимност със страната.

Солидарност с Украйна демонстрираха европейските водачи в Деня на независимостта на страната.

Британският министър председател Борис Джонсън дойде изненадващо в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски. Това е третото му посещаване от началото на съветската инвазия. Той даде обещание спомагателен пакет от военна поддръжка за Украйна в нейния спор с Русия на стойност 54 милиона паунда ще включва 2000 безпилотни летателни апарата и муниции.

 
Нито за момент не съм се съмнявал, че Украйна ще завоюва тази битка, тъй като никоя мощ на земята не може да преодолее патриотизма на 44 милиона украинци. И колкото и време да отнеме това, Обединеното кралство ще застане на страната на Украйна и ще й окаже цялата допустима военна, икономическа и филантропична поддръжка. Един ден Украйна ще премине през това тестване и ще реализира победа.
Борис Джонсън, министър-председател на Обединеното кралство

Англия в никакъв случай няма да признае анексирането на Крим от Русия или на която и да е друга украинска територия, окупирана от Русия даде обещание още Джонсън.

На същата позиция е и Турция. Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна, съобщи турският президент Реджеп Ердоган. Ние не признаваме анексирането му от Русия. Това е кардинална позиция, която има освен правни, само че и морални учредения. Връщането на Крим на Украйна е условие и на интернационалното право. Защитата на териториалната целокупност, суверенитета и политическото единение на Украйна е от решаващо значение освен за районната, само че и за световната сигурност и непоклатимост, съобщи Ердоган. Турция ще продължи да бъде на страната на украинското държавно управление и ще продължи да поставя старания за решаването на украинската рецесия.

В Деня на независимостта стотици хора се събраха на „ Гранд плас “ в Брюксел с голямо украинско знаме, с цел да отбележат Деня на независимостта на Украйна. Хората позираха и пред известната скулптура на Манекен-Пис в белгийската столица, която беше облечена в цветовете на Украйна - жълто и синьо. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също участва на събитието, с цел да покаже солидарността на Европейския съюз с Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР