Редица големи компании използваха Международния ден на жената, за да

...
Редица големи компании използваха Международния ден на жената, за да
Коментари Харесай

Големият гаф на Burger Kng заради слоган

Редица огромни компании използваха Международния ден на дамата, с цел да поддържат нежния пол в битката за тъждество сред половете. Кампаниите на някои се получиха, а други единствено навлякоха спомагателни проблеми на основателите. Въпреки че реализираха основната си цел - да провокират необятен отзив, въпреки и негативен.
 IKEA, Зара Ларсон, FiftyFifty и занимателният принос на IKEA в борабата за тъждество сред половете
Нежна гражданска война в семейството

Още един принос на шведския колос в битката за тъждество сред половете

На 8 март от английския клон на международната верига за бързо хранене Burger King оповестиха старта на нова стратегия за кулинарни стипендии в обществените мрежи. Идеята на премията H.E.R. (Helping Equalize Restaurants) е да даде спомагателен късмет за кариера на дамите в ресторантьорския безнес, в който преобладават мъжете.

Дотук добре, само че слоганът към въпросната обява в Instagram и Twitter - " Жените принадлежат към кухнята ", който фактически звучи много противерочиво, провокира вълна от обвинявания в сексизъм и остра рецензия.

От компанията изтриват поста в Twitter и се извиняват, като признават грешката си.

Обясняват и че концепцията им е била да насочат вниманието към обстоятелството, че единствено 20 % от професионалните готвачи във Англия са дами. И задачата на кулинарните им стипендии е да оказват помощ в постигането на тъждество сред половете и в това отношение.

“We just fired the Burger King twitter guy ”
— Shamrock crackerjack
Говорителката на Burger King Адриана Лауричела удостовери, че компанията няма да се откаже от своята кулинарна стипендия.

Тя превижда две сегашни служителки, само че в Щатите, да получат безплатна помощ от 25 000 щатски $, прецизират от Hypebae.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР