Редакционният екип ви представя новините от деня накратко. СЕРБЕЗОВА БОРИ

...
Редакционният екип ви представя новините от деня накратко. СЕРБЕЗОВА БОРИ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 януари

Редакционният екип ви показва новините от деня в резюме.

СЕРБЕЗОВА БОРИ АНТИВАКСЪРСКИ МИТОВЕ: НЕ, НЯМА ГРАФЕН ВЪВ ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19

В състава на имунизациите против COVID-19 няма графен или графенов оксид (вещество, което към момента се изследва за допустимо приложение в медицината, бел. ред.), каквато погрешна информация се популяризира в обществените мрежи. Това се схваща от писмен отговор на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова на въпрос депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков.

Министерство на вътрешните работи ДАДЕ ДАННИ КОЛКО СА ГЛОБИТЕ ЗА НАРУШЕНИЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ И КОЛКО ДУШИ СА ЗАПЛАШЕНИ ОТ СЪД

Какъв е контролът върху противоепидемичните ограничения против COVID-19 в България? Често в медиите има мнения по какъв начин в действителност никой нищо се прави, само че публична статистика, показана от вътрешния министър Бойко Рашков в отговор на въпрос от депутата Христо Терзийски (неговият предходник на поста Министерство на вътрешните работи министър) хвърля повече светлина.

ПРОВАЛ НА ПЪРВАТА ЕКСПЕРТНА СРЕЩА ЗА КОВИД МЕРКИТЕ, ОРГАНИЗИРАНА СЛЕД ПРОТЕСТА НА “ВЪЗРАЖДАНЕ “

Не приказваме с публицисти, до момента в който не стигнем до някакъв консенсус. Така здравният консултант на премиера Кирил Петков проф. Радка Аргирова уточни за какво специалистите, излъчени от Министерския съвет, не желаят да трансформират полемиката на общата работна група за коронавирус ограничения в медийно представление.

СМЕТКАТА ЗА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ: КОЛКО СТРУВАТ МАШИНИТЕ, КОИТО ПРОВЕРЯВАТ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ НА ДЕПУТАТИТЕ?

Въведеното условие за зелен документ за достъп до Народното събрание не се съблюдава от всички народни представители. Това стана видно още в деня преди първото пленарно съвещание след въвеждането на мярката. Влизането в Народното събрание продължава да бъде както до момента, без значение дали имаш или нямаш зелен документ за имунизация, преболедуване или негативен тест за COVID-19 - в случай че си народен представител.

КОЙ ПЛАЩА ЗА ПАРТИЙНИТЕ ЦЕНТРАЛИ – НЯКОИ ПОЛЗВАТ БЕЗПЛАТНО, ДРУГИ – НЕ

Само три от парламентарно показаните партии в 47-то Народно заседание се употребяват с държавни парцели. Това сочи информация, която бе предоставена на Actualno.com от Областната администрация на София.

ПЕТКОВ: ВСЕ ОЩЕ ОБСЪЖДАМЕ КОГА БЪЛГАРИТЕ В районен съд МАКЕДОНИЯ ЩЕ БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА

Беше значимо нещо, че министър председателят Ковачевски сподели, че българите ще влязат в конституцията им, тъй като от негова позиция той също има висок политически риск. Самият период по какъв начин ще се случи - сега го обсъждаме. Това сподели министър председателят Кирил Петков на чуване пред Народното събрание.

БОЯН ЧУКОВ: БЪЛГАРИТЕ съдебномедицинска експертиза В РОЛЯТА НА ЗАВЪРШИЛИ ТЕХНИКУМ В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОТНОШЕНИЯ (ВИДЕО)

" Нашият политически хайлайф продължава да живее в свят, който към този момент напуснахме. Дойде моментът, в който заради променения баланс на силите, Русия и Китай желаеха още веднъж да се преразпределят сферите на въздействие. Основният акцент, който слагат руснаците, е Съединени американски щати още веднъж да се върнат в полето на интернационалното право. " Това съобщи при гостуването си в Студио Actualno Боян Чуков, геополитически анализатор и специалист по национална сигурност.

ПРОУЧВАНЕ: БЪЛГАРИТЕ СИЛНО НЕ ВЯРВАТ НА Съединени американски щати, НО ПОЧВАТ ДА НЕ ВЯРВАТ И НА РУСИЯ

Българите не могат да образуват ясна позиция във връзка с въздействието на Русия върху интернационалните политики. 37% от интервюираните " не мога да преценява ", 30% са на мнение, че политиките на Москва стабилизират света, а 33% са на противоположната позиция. Това демонстрират данните от световно проучване на " Галъп интернешънъл ", извършено в края на 2021 година

НАДЕЖДА ЙОРДАНОВА: ГОТОВА СЪМ ОТНОВО ДА ПОИСКАМ ОСТАВКАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ

Имахме доста въпроси какви действителни дейности ще предприемем, с цел да се направи следствие на основния прокурор. Нужни са повече отчетност на прокуратурата, съответни дейности. Бяхме питани какво ще създадем, когато едно следствие продължава прекомерно дълго. Това съобщи пред Българска национална телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова.

ИМЕТО НА ПЕЕВСКИ съдебна експертиза ПОЯВИ ИЗНЕНАДВАЩО В ПРОВЕРКА Пожарна охрана “БАРСЕЛОНАГЕЙТ “

Името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски попадна изненадващо в листата с проверяваните по отношение на аферата " Барселонагейт ". Това излиза наяве от обява на гражданското съдружие БОЕЦ, което е получило отговори от Националната приходна организация по отношение на техен сигнал по тематиката. От нея разбираме, че Пеевски не дължи нищо на страната.

АНАЛИЗ: КАК МОЖЕ ДА съдебна експертиза МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И ПРИМЕРИ ЗА СЪМНИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ ОТ БОЛНИЦИ

Заобикаляне на Закона за публичните поръчки (ЗОП), писане на нагласени условия в публични поръчки особено за някого и дискриминация на нежелани участници – това са главните начини за залоупотреби при публичните поръчки в опазването на здравето. Заключението е на разбор по план Борба с корупцията в Централна и Източна Европа “ (Fighting Corruption in Central and Eastern Europe).

ДОБРИН ИВАНОВ: НАЙ-НЕКАДЪРНИЯТ РАБОТОДАТЕЛ Е ДЪРЖАВАТА

Изказването на финансовия министър Асен Василев е смело, непремерено и надълбоко неправилно. Това сподели Добрин Иванов, изпълнителен шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР