Редакционният екип ви представя най-важното от деня, 16 януари: КИРИЛ

...
Редакционният екип ви представя най-важното от деня, 16 януари: КИРИЛ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 16 януари

Редакционният екип ви показва най-важното от деня, 16 януари:

КИРИЛ ПЕТКОВ: ЦАЦАРОВ Е ИМАЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОТНЕТИЯ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ

Премиерът Кирил Петков съобщи, че ръководителят на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество Сотир Цацаров е имал авансово информацията, че ще му бъде лишен достъпът до класифицирана информация. " Мен ме изненада, че в петък сутринта (14 януари) ДАНС е трябвало да уведомят господин Цацаров в 9 ч., а той в четвъртък си подава оставката, без да споделя какви са аргументите. Беше много огромно съвпадане.

МИНИСТЪРЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО ЗАГОВОРИ ЗА КОНКРЕТНИ НАРУШЕНИЯ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Министерството на правораздаването работи по съответни сигнали за нарушавания от страна на основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи министър Надежда Йорданова в изявление за bTV. По думите ѝ сигналите са разнообразни и са по отношение на неосъществяване на надзор в избрани случаи, за метода на образуване и осъществяване на наказателното произвеждане и въпроси по отношение на съответни негови решения и дейности. " Когато изясним всички обстоятелства и условия, ще осведомяваме обществото за това. Подготвяме механизми за отстраняването му ", даде обещание тя.

АМЕРИКАНСКИ КОНГРЕСМЕН ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ СЪС САНКЦИИ ЗАРАДИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Санкциите са вероятен вид, в случай че България не промени позицията си за наложеното от нея несъгласие върху започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз. Тази позиция е изразила републиканският конгресмен Клаудия Тени в изявление пред македонската редакция на " Гласът на Америка ". Припомняме, че в края на предходната година тя и още 12 конгресмени изпратиха на посланика на България в Съединени американски щати Тихомир Стойчев писмо, с което приканват да бъдат отстранени пречките пред еврочленството на районен съд Македония.

ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ У НАС НЕ РАБОТЯТ, СПОРЕД АЛЕКСАНДЪР СИМИДЧИЕВ

Зелените документи в България не работят, сподели по БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев. Търсят се подправени документи, с цел да прецакат хората системата, сподели той. По средата е някякъв баланс сред локдауна и цялостната свободия. „ Във всички страни, където те се ползват както би трябвало, тези документи са ефикасна мярка да възстановят част от обществените интензивности и да можем да се върнем към една нова нормалност. Това, което се случва е, че когато ние приказваме за тях като дискриминация, като липса на права, затваряне и така нататък хората всеобщо са срещу тях и те действително не могат да работят.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: РЕКОРД Пожарна охрана НОВИ СЛУЧАИ, НО НЕ И РЕКОРД НА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ И ПОЧИНАЛИ

Нови случаи на ковид в България удариха връх на седмична база. Само за 7 дни съвсем достигнахме 40 000 регистрирани нови инфектирани, освен това при по-малко направени проби на седмична база. Досега подобен резултат от началото на пандемията не е имало. Добрите вести са, че натискът върху лечебните заведения през миналата седмица е по-слаб. 228 души повече са влезнали в лечебно заведение поради COVID-19 през тази седмица по отношение на 950 повече през предходната. През тази седмица са умряли повече имунизирани на седмична база (40:27) и по-малко неимунизирани (486:506), само че през предходната седмица бяха умряли по-малко имунизирани на седмична база (27:33) и повече неимунизирани (506:422).

АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ: 25% КОМПЕНЗАЦИИ ЗА ГАЗ ЗА ДОМАКИНСТВАТА

Битовите консуматори ще получат 25% отплата от цената на сметката за сила за декември 2021, както и 1/3 от цената за януари 2022 година сподели министърът на енергетиката Александър Николов по бТВ. „ Още тази седмица ще излезе решение оптимално бързо ресурсът да се освободи още през януари – т.е. за януари и декември да има отплата в едно. За декември месец – компенсацията ще е 25% от размера на сметката. Например, в случай че сметката ви е 300 лв., ще ви се приспаднат 75 лв. “, пресметна министърът.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР