Red Solar, подразделение на китайската държавна корпорация CETC, съобщи за

...
Red Solar, подразделение на китайската държавна корпорация CETC, съобщи за
Коментари Харесай

Red Solar представи двустранни фотоволтаични клетки с висока ефективност

Red Solar, поделение на китайската държавна корпорация CETC, заяви за сполучливото създаване на двустранна фотоволтаична клетка от n-тип. Революционната слънчева клетка, основана на TOPCon технологията, показва успеваемост на превръщане на силата от 26,01%.

Двустранната архитектура обезпечава по-дълъг живот на слънчевите панели, по-малка повърхност и опция за по-компактно разполагане на панелите. Особено дейно е инсталирането на такива панели върху повърхности с високо албедо: варовикова или тебеширена почва, пясък, сняг, ярко оцветени изкуствени материали.

Развойният екип на Red Solar изяснява триумфа си с пробивите в проектирането на технологията за основаване на текстура с ниска отражателна дарба, процеса на съчетаване на реакциите на химическо отсрочване на парите и дифузия на фосфора, технологията за свръхтънко печатане и метализация, специфичното сглобяване на няколко шини и лазерното нагряване.

Един детайл с диаметър 182 mm и дебелина 130 μm сподели фронтална успеваемост от 25%. Коефициентът на двустранност, съотношението сред успеваемостта откъм гърба и начело, е 80%. Температурният фактор е -0,3% на градус по Целзий. Относителният коефициент на превръщане е над 97% в условия на слаба светлина при 200 вата на квадратен метър, написа PV Magazine.

„ Вече сме овладели главната технология за реализиране на по-висока успеваемост на клетките и чакаме да реализираме по-добри междинни коефициенти на превръщане още през първото тримесечие на 2024 година “, споделят от компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР