РБ (Лайпциг) спечели с 4:0 срещу Хановер в сряда вечер

...
РБ (Лайпциг) спечели с 4:0 срещу Хановер в сряда вечер
Коментари Харесай

Президентът на РБ за даряването на парите от УЕФА за жертвите в Украйна: Повръща ми се

РБ (Лайпциг) завоюва с 4:0 против Хановер в сряда вечер и се класира за полуфиналите за Купата на Германия, само че по-шокиращо за медиите в Германия бе държанието на президента на клуба на конференцията след дуела. Оливие Минцлаф бе запитан от публицисти дали обмисля да подари парите (милион и осемстотин хиляди евро, които неговият клуб ще получи от наградния фонд на УЕФА за прекосяването в идната фаза на Лига Европа след изхвърлянето на Спартак (Москва) от шампионата, каквато полемика се развихри в последните дни.

„ Wir bekommen überall Kritik “ - Tränen-Auftritt von Leipzig-Boss Mintzlaff
— BILD Sport (@BILD_Sport)
“Повръща ми се, когато чуя сходни оферти. Тези, които чакат от нас да дарим бонусите от УЕФА за жертвите от войната, първо да създадат нещо сами. Непознати няма да ми споделят какво да върша с нашите пари ”, шокира шефът на клуба.

Това не е първото му изявление от началото на войната в Украйна. Той направи коментар, за който претърпя редица рецензии, още преди изваждането на съветските тимове, когато съобщи, че спортът би трябвало да остане безпристрастен, само че изявлението му бе признато в Германия като отвод да се осъди военната експанзия от страна на Руската федерация към суверенна страна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР