Разследващите търсят съучастниците на 51-годишния измамникСамо няколко дни преди скандалният

...
Разследващите търсят съучастниците на 51-годишния измамникСамо няколко дни преди скандалният
Коментари Харесай

Георги Енев си поръчал багер дни преди ареста му

Разследващите търсят съучастниците на 51-годишния лъжец

Само няколко дни преди скандалният гробокопач от софийското село Иваняне – Георги Енев да бъде задържан, си поръчал екскаватор.

Припомняме, че той бе арестуван в края на месец май поради серия противозаконни погребения на възрастни хора край Клисурския манастир, с цел да си спести разноските по кремирането им.

Поръчаният от Германия екскаватор му бил необходим, с цел да може да копае по-дълбоки дупки за гробовете на покойниците. Това стана ясно от разкритията на криминалисти, ангажирани с разплитането на гнусната скица със гибелта.

Енев броил капаро в размер на 15 хиляди лв. на столична автокъща, с цел да му бъде доставен поръчания дребен екскаватор, втора ръка.

Маханизираната техника трябвало да дойде до месец и с нея 51-годишния урод щял да разшири активността си. Задържането му обаче осуетило покупката на багера и заравянето на още десетки старци в горите към Клисура.

Както към този момент стана ясно при започване на седмицата Георги Енев бе пуснат под домакински арест от съда. Погребалният сътрудник обаче не смее да се прибере в къщата си в Банкя, тъй като го е боязън съседите му да не го линчуват.

Поради тази причина изтърпява мярката „ домакински арест “ в жилището на майка си в ж.к. „ Люлин “.

„ Все още правим разкопки към Клисура, с цел да открием още нелегално заровени хора. До този миг са открити 11 нерегламентирани заравяния на покойници. Първоначално Георги Енев беше признал, че е заровил над 50 покойници, вместо да ги кремира. Малко по-късно обаче той се отхвърли от показанията си “, разкрива представител на прокуратурата.

От държавното обвиняване са повдигнали обвинявания за машинация против Георги Енев, само че по този член от Наказателен кодекс, той може да получи оптималната присъда от едвам 6 година отнемане от независимост.

Роднини на умряли хора, платили на траурния сътрудник по 1 500 лева, с цел да кремира покойниците. Те упорстват да влезе в пандиза за по-дълго време поради преживения смут от гнусната машинация със гибелта.

Разследващите разкриват, че Георги Енев почнал да прави противозаконни погребения на умряли в приюти възрастни хора, вместо да ги кремира, през 2020 година около пандемията от ковид, която скова света. Той прибирал сред 1500 и 2000 лева от околните на покойниците, с цел да кремира труповете. Вместо това ги заравял край гробището на Клисура и в региона към Клисурския манастир.

51-годишния атеист връчвал на опечалените близки урна, цялостна с пепел от въглища, вместо тленните остатъци на покойника.

Схемата на изрода била инцидентно разкрита от жена, която забелязала човешки кости, до момента в който била на панихида на гробищата.

Впоследствие станало ясно, че Енев мамел даже свои съседи и другари от Банкя и Иваняне като погребвал роднините им в противозаконни плитки гробове, вместо да ги кремира, както се били уговорили.

Той е в бизнеса със гибелта от края на 90-те години на предишния век. До 2013 година работел публично с компанията си „ Орион 71 ”. Впоследствие обаче продава траурната организация на приятеля си Красимир Костадинов от столичния квартал „ Люлин ”. Оттогава Енев прави погребения посредством траурната си организация „ Рай Орион ”.

Измамникът се фукал, че персонално е подготвял траурните церемонии за погребението на ген. Добри Джуров, на някогашния секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия Огнян Дойнов и на поета Христо Фотев.

През последните няколко години точно неговата траурна организация правила съвсем всички погребения на жителите на Банкя и Иваняне.

Разследващите са се заели с детайлна инспекция на цялата документи на траурната му организация, с цел да засекат и други случаи на машинация.

Лицензът на погребалната организация на Георги Енев е публично лишен. Разследващите към момента търсят съучастници на 51-годишния лъжец. Смята се, че е плащал по 200 лв. на роми, които да копаят гробове вместо него.

Криминалистите са на мнение, че Енев е въртял и други измами, свързани с погребения.

Смята се, че той е плащал на чиновници в домове за остарели хора в Банкя, които да му подават мъртъвци за кремиране. Едва ли обаче някой е подозирал, че той си е спестявал разноските по изгаряне на трупове и е заравял покойниците в незаконни гробове.
`);breakcase width
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР