Разследващата журналистическа група Белингкат заяви, че е идентифицирала втория заподозрян

...
Разследващата журналистическа група Белингкат заяви, че е идентифицирала втория заподозрян
Коментари Харесай

Нови данни за хората, опитали да отровят Скрипал

Разследващата журналистическа група " Белингкат " съобщи, че е идентифицирала втория обвинен в отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал. Според тях обвиненият е квалифициран боен доктор, нает от съветската военна работа за сигурност, написа БГНЕС.
" Идентифицирахме Александър Петров, който в последна сметка се оказа доктор Александър Евгеневич Мишкин, квалифициран боен лекар и чиновник на ГРУ ", съобщи в уеб страницата си основаната във Англия група.
В началото на предишния месец английската полиция назова имената на двама руснаци, обвинени за отравянето с нервнопаралитичния сътрудник " Новичок " на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. От прокуратурата оповестиха, че става дума за Александър Петров и Руслан Боширов, които са " упрекнати за скрит план за ликвидиране в Солсбъри благодарение на токсичен газ ". От Скотланд Ярд означиха, че имената на обвинените евентуално не са същински.
Преди малко повече от седмица проверяващи публицисти от английската социална телевизия BBC посетили село Берьозовка, където посочили фотосите на двамата обвинени. Една жена разпознала Руслан Боширов, като Анатолий Чепига, който бил почетен със званието " Герой на Русия " – отличие, което се връчва персонално от съветския президент. Полковник Чепига бил разпознат от локалните, защото израснал в селото. В скорошно изявление за съветската държавна телевизия обаче той съобщи, че името му е Руслан Боширов и е граждански жител. А съветският президент Владимир Путин категорично акцентира, че Русия в никакъв случай не е давала отличие " Герой на Русия " на човек, който се споделя Анатолий Чепига.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР