Разследването за злоупотреби с милиони от АМ Хемус“ е приключило.

...
Разследването за злоупотреби с милиони от АМ Хемус“ е приключило.
Коментари Харесай

Христо Кръстев: Отказът на Бойко Борисов от имунитета му вече е в прокуратурата

Разследването за злоупотреби с милиони от Автомагистрала „ Хемус “ е завършило. В прокуратурата е почнало предявяване на материалите на подсъдимите и техните бранители. Това разгласи в ефира на Bulgaria On Air заместник-градския прокурор Христо Кръстев.

Към днешна дата привлечени като обвинени са 9 лица. Те са упрекнати като уредници и участници в проведена незаконна група, която е основана с користна цел, осъществяване на длъжностни присвоявания и пране на пари.

„ Част от обвинените са подали тъжба до Софийския градски съд по отношение на наложените им забрани за овакантяване на рамките на страната. Не знам какви са подбудите им, дали те просто упражняват своите права да апелират актовете на прокуратурата пред съда или се цели закъснение “, добави гостът на предаването „ Директно “.

Кръстев показа и елементи по отношение на следствието на убийството на Алексей Петров.

„ Работи се по всички вероятни версии. Извършват се дейни дейности, само че към сегашния миг няма лице, което да е обвинено и да е докладвано в Софийската градска прокуратура “, разясни той.

В Софийската градска прокуратура към този момент е дошъл и отводът от имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обаче не значи непременно, че той ще бъде притеглен като обвинен, изясни още заместник-градският прокурор.

Новите наблюдаващи прокурори по делото „ Барселонагейт “ ще се срещнат с обстоятелствата по следствието и ще стъпят на свършеното досега, което значи, че не е належащо работата да стартира изначало, акцентира Кръстев.

След като български жители бяха задържани във Англия по обвинявания в шпионаж в интерес на Русия, бе издигнат въпросът за какво Министерството на външните работи не е било осведомено със случая до преди няколко седмици.

Кръстев споделя, че няма законово условие прокуратурата да уведомява Министерството на външните работи за провеждащи се следствия.

„ Досъдебното произвеждане е покрито от следствена загадка и не следва да се разгласява на лица, които нямат достъп до нея “, безапелационен е той.

Той е на мнение, че закриването на профилираната прокуратура не въздейства негативно на основни каузи и забавянето им не е обвързвано с неналичието ѝ.

„ В закритата профилирана прокуратура имаше обичаи от 10 години за следствие на проведената престъпност и към този момент бяха основани рамките, по които се прави съответното следствие. Аз не мисля, че са изгубени тези познания, които са имали там “, разясни Кръстев.

Заместник-градският прокурор разяснява и тематиката за измененията в Наказателния кодекс. По негови думи отнемането на коли на хора, които са карали в нетрезво положение, би основало проблеми от административна позиция. Той също по този начин е на мнение, че по-тежките санкции при телесни повреди не биха довели до по-малко закононарушения.

„ Известно е, още от един от основоположниците на актуалното наказателно право, че същина не суровостта на наказването, а неизбежността му е възпиращият детайл в членовете на обществото да не правят закононарушения “, приключи гостът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР