Разследване на Европейската прокуратура за трансгранични измами с ДДС с

...
Разследване на Европейската прокуратура за трансгранични измами с ДДС с
Коментари Харесай

Европейската прокуратура с арести в България

Разследване на Европейската прокуратура за трансгранични измами с Данък добавена стойност с приблизителни вреди от 32 милиона евро докара до 61 претърсвания в 10 страни и 5 ареста във вторник, 24 януари, оповестява формалната страница на институцията.

Операция Display се организира през днешния ден в 10 държави-членки на Европейски Съюз (Австрия, България, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Литва, Холандия, Словакия и Словения), в границите на следствие на трансгранични измами с Данък добавена стойност от Офиса на Европейската прокуратура (EPPO) в Мюнхен. Извършени са 61 претърсвания на бизнес пространства и домове на лица, директно свързани с тях, като са задържани петима души в Чехия, България и Словакия. Престъпната активност на групата, която стои зад трансграничната скица за измами с Данък добавена стойност, докара до приблизителни вреди от 32 милиона евро.

Разследването на схемата за вътрешнообщностни измами с изчезнал търговец стартира през 2021 година, малко след началото на активността на EPPO. Това е третият акционен ден от следствието и за първи път има задържани обвинени. През първите два дни на деяние бяха обезпечени AirPods на стойност 5,2 милиона евро. Целта е да се съберат доказателства и да се разкрие повече информация за проведената незаконна група, която търгува с дребни електронни артикули от Германия и ги продава посредством по този начин наречените missing traders в цяла Европа.

Това деяние не би могло да се случи без поддръжката на немските данъчни проверяващи звена в Кемниц, Вюрцбург, Нюрнберг и Берлин, се отбелязва в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР