Разрушението, причинявано на природата от хората, е видимо. Унищожаване на

...
Разрушението, причинявано на природата от хората, е видимо. Унищожаване на
Коментари Харесай

Невероятния резултат, когато хората решат да спасят света

Разрушението, причинявано на природата от хората, е очевидно. Унищожаване на хабитати, свръхексплоатация на ресурсите, изменението на климата и преместването на инвазивни типове водят до това, което идващите генерации евентуално ще нарекат „ шестото всеобщо измиране “ на типове в историята на Земята.

Ще можем ли да спрем процеса и да възстановим вредите? Отговорът може би се крие в един от най-големите и най-замърсени мегаполиси в света.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА, НЕВЕРОЯТНАТА РАЗЛИКА, КОГАТО ХОРАТА РЕШАТ ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА

През юни управляващите в Мумбай постановиха невиждани забрани върху потреблението на пластмаси. Забранени са производството, продажбата и използването на пластмасови торбички, чинии, принадлежности за хранене, сламки и дребни бутилки, както и голям брой типове опаковки.

Предвидените наказания при нарушавания доближават до 350 $, което е сериозна сума за Индия и до 3 години затвор. Властите дадоха гратисен интервал на огромните компании както „ Пепси “ и „ Кока-Кола “ да намерят различни опаковки за продуктите си.

Драконовските ограничения бяха съпроводени и с невиждана акция за разчистване на града с население от 18,5 милиона души.

Резултатът е необикновен. Застрашените от изгубване великански морски костенурки се завърнаха на плажа на Мумбай, с цел да гнездят.

Почистването продължава към този момент регулярно, като в него всяка седмица вземат участие близо 30 000 възпитаници и хиляди доброволци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР