Разработчиците на Rarlab пуснаха актуализация на култовия архиватор WinRAR 7.0

...
Разработчиците на Rarlab пуснаха актуализация на култовия архиватор WinRAR 7.0
Коментари Харесай

Етап в историята: излязоха WinRAR 7.0 и RAR 7.0

Разработчиците на Rarlab пуснаха актуализация на паметния архиватор WinRAR 7.0 и RAR 7.0 през вчерашния ден. Софтуерът е разполагаем във версии за Linux, macOS, Windows, Android и FreeBSD. Наличен е и изходният код на плана под ограничаващ лиценз.

RAR7 отстъпва на LZMA2 във връзка с степента на компресиране при потребление на речници до 4 GB, само че предлага по-бързо компресиране и някои функционалности, които не се срещат в 7-Zip. Те включват информация за възобновяване и поддръжка на полета за основаване, смяна и последно отваряне на файлове.

WinRAR 7.0 и RAR 7.0 към този момент поддържат речници с размер до 64 GB. Това ще разреши по-ефективно компресиране да вземем за пример на изображения на виртуални машини. Ако размерът на речника е по-голям от 4 GB, можете да зададете случаен размер на речника. Преди се поддържаха единствено степени от две. Разархивирането на архиви с речник, по-голям от 4 GB ще изисква WinRAR/RAR 7.0 и по-нови версии.

По подразбиране се е появил изключен и логаритъм за търсене на повтарящи се данни. Той се управлява от ключа на командния ред „ -mcl[+|-] “; разполагаем е и ключ „ -mcx “, който започва по-бавен логаритъм за задълбочено търсене на повторения. И двете варианти с речници до 4 GB са налични за RAR 5.0 и по-нови версии. Максималната дължина на пътищата към файловете в архива е увеличена от 2047 на 65 535 признака.

Във версията на WinRAR 6.1 от януари 2022 година разработчиците се отхвърлиха от поддръжката на графичния режим в Windows XP. Той е разполагаем единствено за платформи, започващи от Windows Vista. През август предходната година, с стартирането на WinRAR 6.23 беше затворена накърнимост, която позволяваше на хакери да започват отдалечено случаен код от особено квалифициран списък, неусетен от потребителя.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР