"Разпореждането“ на Борисов да бъде спряно решението на местния парламент

...
"Разпореждането“ на Борисов да бъде спряно решението на местния парламент
Коментари Харесай

БСП: Бойко Борисов стигна до абсурда да нареди на кмет на ГЕРБ да не изпълни решение на съветници от ГЕРБ

"Разпореждането “ на Борисов да бъде спряно решението на локалния парламент за градеж в предпазената територия край плаж „ Силистар “ е следващият му опит да се измъкне от неуместните въпроси чии ползи обслужват представителите на ГЕРБ на всички равнища във властта – на страната и хората или на частни бизнес ползи. Това се споделя в декларация на Българска социалистическа партия, публикувана от пресцентъра на партията.
Подчертаваме, че въпросното предписание няма юридическа стойност, тъй като решенията на общинските препоръки се връщат за ново разискване и стопират от осъществяване само от регионалните шефове. Борисов няма пълномощията на такова деяние - нито в качеството си на министър председател, нито в качеството си на партиен водач. Нещо повече, то е следващият удар по институциите и държавността в България.
Неговото „ предписание “ няма и морална стойност, тъй като и кметът на Царево е от ГЕРБ, и общинските съветници, които са дали своят вот „ за “ разрешаване на градеж, са представители на ГЕРБ. ГЕРБ изпадна до неуместната обстановка ръководителят на ГЕРБ да подрежда на кмета на ГЕРБ да не извършва решение на общинските съветници на ГЕРБ.
Припомняме, че общинските съветници на Българска социалистическа партия в Царево са дали своят вот срещу предлагането за градеж в предпазената територия. Най-сигурният метод да опазим природата е да се съблюдават законите и Конституцията на страната. Нищо няма да остане, в случай че страната продължи да се ръководи с “разпореждания”. Решението на Общинския съвет би трябвало да бъде анулирано от самия съвет или ще го нападаме и отменим посредством съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР