Разплитането на шумните скандали около раздаването на т.н. златни паспорти,

...
Разплитането на шумните скандали около раздаването на т.н. златни паспорти,
Коментари Харесай

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Лъсва връзката на Киро и Асен в схемата със златните паспорти за китайци! В комбината са бащата на Петков, Николай Събев и Лорер

Разплитането на шумните кавги към раздаването на тъй наречените " златни паспорти ", свързани с вложения над 1 000 000 лв. в България от непознати жители, води директно към сегашните двама титуляри на инсталирано5о от жителя на президентството Румен Радев и олигарха Иво Прокопиев ръководство на страната от П-тата - Петков и Василев.

Това сочи следствие на ПИК, почнало още през октомври предходната година, когато медията ни осветли извънредно съмнителните контакти на харвардското дуо с разнообразни представители на Китай у нас и отвън страната, чиято активност е директно обвързвана с китайските специфични служби.
свързани новини51763преди 20 часа27631на 09.02.2022
Тогава разказахме в детайли за появяването на загадъчния китаец Чан Чанян, който е притежател на компанията Hainan Longquan Centry Invest & Development Co.,Ltd Add, основана на остров Хайнан, и се интересува от китайски вложения в българската стопанска система. Това стана през август 2011 година

Това е и годината, в която стартират финансовите неблагополучия на " Евърбред " съгласно отчета за ликвидацията й. И чийто програмен продукт следствие Василев открадва и продава на китайските управляващи съгласно изказванията на някогашния му датски съучастник Мортен Лунд, който се изрече извънредно отрицателно за моралните му качества пред българските медии.
свързани новини104323на 04.02.2022
Проследили въпросните процеси по това време са безапелационни, че медиатор на договорката с откраднатия софуеър е точно Чан Чанян. Запознанството сред него и Петков и Василев става в адвокатската адвокатска фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ на бул. " Цар Освободител " № 10 в София.

В същата адвокатска фирма са работили сегашният шеф на кабинета на Петков и представител на държавното управление Лена Бориславова. Както и днешният ръководител на Народното събрание Никола Минчев, довериха пред ПИК от юридическите среди.

На срещата участва и бащата на Петков - Петков Петков, за който към този момент стана ясно, че крие същинската дата на тъй наречените " бягство " в Канада. Той отива за пръв път там не след измененията, а през 1988 година, още по комунистическо време.



Бащата на Петков - Петко Петков, на учредителното заседание на " Да, България " на Христо Иванов.

След два дни по настоятелната молба на Петков е направена втора среща сред Василев, Петков и Чан, само че този път късно през нощта в село Брестовица. На нея Василев предлага за вложения бившето военно летище в Стара Загора и други сходни логистични обекти.



Бащата на Петков - Петков, на среща с китайския предприемач Чан Чанян.

Името на Василев изплува в друга летищна договорка, в която още веднъж се появява остров Хайнан, към този момент през 2018 година Тогава печели обединяването „ Консорциум Хайнан Пловдив Еърпорт Инвест “, чийто представител е точно Василев.

Той изяснява, че консорциумът победител търси развиване на европейските пазари и ползата към летище Пловдив се вписва в неговата тактика поради стратегическото му разположение по „ Пътя на коприната “ и с опциите да се направи огромен карго център, който да обслужва товари сред Китай и Европейския съюз.

Консорциумът, спечелил 35-годишната концесия, обаче по чудодеен метод се отхвърля.

Но при първичното определяне на контактите сред Василев, Петков и китайската страна посредством продажбата на крадения програмен продукт никой с изключение на тях не може да каже сумата, против която това е станало.

Веднага след договорката обаче Василев и Петков се нанасят в супер първокласен офис в София. Експерти настояват, че сходна договорка възлиза на милиони $, по тази причина 7 години по-късно буди извънредно учудване фактът, че Василев е заявил едвам 66 000 лв. налични пари и никакви други влогове в банки.

Бурното развиване на китайско-българските частни бизнес връзки сред Петков, Василев и Чан довежда до такава степен, че да се възползват от към този момент въведената скица за приемането на тъй наречените " златни паспорти ", в която се оказва, че тъй наречените вложител посредством посредничеството на адвокатска адвокатска фирма закупува държавни скъпи бумаги за 1 милион и 1 лв., които след това се залагат в банка. Но в последна сметка в страната не влизат нито пари, нито вложения.

Тогава изгрява и звездата на Стамен Янев като изпълнителен шеф на Българската организация за вложения.

Нека проследим годините.

Между 2009 и 2012 година Петков е член на публичния съвет към Министерството на стопанската система, енергетиката и туризма, когато министър е Трайчо Трайков.

Асен Василев пък е длъжностен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година Василев продава краденият програмен продукт на Китай през 2014 година

А през 2015 година за началник на Агенцията за вложения е назначен Стамен Янев. Стамен Янев е съученик на Василев от Хасково. Той стои отпред на организацията до 2020 година, където издава документи за вложения за придобиването на по този начин наречените „ златни паспорти “. Според данни на Движение за права и свободи такива са раздадени на „ над 120 лица, главно китайци, част от които работят за китайските специфични служби, както и на руснаци “.

През 2020 година Стамен Янев е нараснал в зам.-министър на стопанската система, още веднъж с сектор непознатите вложения. В това си качество е ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване. Там пък има китайска кредитна линия за два милиарда и четиристотин милиона евро , която е била непосредствено в ръцете му в предходните години, до момента в който е оглавявал Агенцията за вложения.

След като става длъжностен министър на стопанската система, Петков връща Стамен Янев като изпълнителен шеф на Българската организация за вложения.

Правното обслужване на безусловно кухите капиталови покупко-продажби, които не вкарват в страната нито пари, нито вложения, е на адвокатска адвокатска фирма " Георгиев, Тодоров и ко ".

Управляващ съучастник в тази адвокатска фирма пък е Иван Тодоров, който е съсобственик на злощастно прочулата се компания " Сиела Норма ", вкарала машините за гласоподаване, в това число и в престъпните им количества, с които П-тата на Петков и Василев де факто завоюваха изборите.

Точно оттова потегли и Лена Бориславова към ББР, за която през лятото на 2021 година стана ясно, че е сключила контракт за правно обслужване с адвокатската фирма на Иван Тодоров против месечно заплащане за младата дама от 13 690 лева или 164 289 лева годишно без Данък добавена стойност, без разходи и без в допълнение уговорените спомагателни 274 лева на час.

Тъй че връзката сред тъй наречените " златни паспорти " на китайци, Стамен Янев, Василев и скаченият му съд Петков, шефката на настоящия кабинет на Петков - Лена Бориславова, адвокатската фирма на Иван Тодоров и машините за гласоподаване, докарали всичко това на власт, е повече от явна и елементарно проследима.

Китайските ползи ясно прозират и от дейностите на половината стопански министър и кумец на Петков - Даниел Лорер. Неслучайно единствената стратегия на ББР, стартирана по негова линия, е за подкрепяне на дребния и междинен бизнес е към бранш розопреработване.

Някой ще рече: гордостта на България, това е то, родолюбец е индивидът. Нищо сходно. Истината е, че точно Китай е страната с извънреден интерес към българското розово масло. Но не поради кремчетата и други козметични средства, а тъй като го ползват в своята галактическа промишленост.

Налудничавите на пръв взор изказвания на Петков за нечувани и невиждани направления на автомагистрали също имат пояснение. И не е чудно за какво бурно оплюваните от новите управници още по времето на двете служебни държавни управления на Румен Радев " ин хаус " процедури, поради които сякаш беше спряно строителството на автомагистрала " Хемус ", май към този момент са им по сърце. Защото строителството по тази дестинация върви с цялостна пара.

Истината е, че става дума за генериране на инфраструктури планове, които обслужват китайските геополитически ползи. Неслучайно като главен инфраструктурен план на държавното управление се сочи автомагистралата „ Дунав - Егея “ от Русе до Комотини, Гърция. Проектът е стартиран през 2019 от инж. Румен Марков - " Лардж Инфраструкчър Проджект ". Обезпечен е с китайско финансиране.



Проектът на държавното управление за автомагистралата „ Дунав - Егея “ от Русе до Комотини, Гърция.

В тази поредност от китайски връзки мъчно може да бъде друг още един детайл. Това е днешният министър на превоза в тежък спор на ползи, защото е притежател на частната куриерска компания " Еконт ". Версията за неговото назначение е толкоз отвратителна, че замъглява всичко останало.

Самият той се похвали, че спонсорирал акцията на харвардските аферисти с 300 000 лв.. Петков пък нямаше и грам съмнение, че това е бъдещият транспортен министър. Повечето хора обобщиха: купил си е министерския пост.

А истината също е надалеч, надалеч на Изток. е ученик на военноморското учебно заведение във Варна. До 1993 година е търговски шеф в държавното дружество „ Параходство Българско речно корабоплаване “. Но е уволнен оттова поради спекулация с китайско карго. Веднага по-късно, през същата година, основава и своята куриерска компания " Еконт ". За никого в Русе, откъдето е Събев, не е загадка, че парите, с които е стартирал частния са бизнес, са китайски.

А крайната цел на " китайските подвизи " на Петков и Василев като ръководещи в България е също в китайски интерес. В ударни периоди да доведат страната до сериозни равнища на задлъжнялост, с цел да дават на Китай да изкупи държавния дълг на страната ни.

Какво значи това, ще обяснят икономистите, стъпвайки на информацията, че през 2020 година Kитaй бeшe пpитeжaтeл нa нaй-гoлямaта чacт от държавния дълг на Съединени американски щати, само че през 2021 бе изместена от Япония.

Дали пък тъкмо този процес на събитията не изостря китайския интерес още повече към България и не направи неотложно възкачването на дълго подготвяните от китайците да работят в техен интерес двама харвардски аферисти Петков и Василев на върха на страната?!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР