Разочарованието за някои туристи, посещаващи Града на светлините, е толкова

...
Разочарованието за някои туристи, посещаващи Града на светлините, е толкова
Коментари Харесай

Най-прехвалените туристически дестинации

Разочарованието за някои туристи, посещаващи " Града на светлините ", е толкоз мощно, че те изпитват гадене, халюцинации и интензивен сърдечен темп - положение, известно като " Парижки синдром ".

Всички сме се изкушавали от блестящите фотоси на съвременни дестинации в обществените мрежи и на лъскавите страници на списанията за пътешестване.

Но тези прехвалени места не всеки път дават отговор на упованията.

Разочарованието за някои туристи, посещаващи Париж - " Града на светлините ", е толкоз мощно, че те изпитват гадене, халюцинации и интензивен сърдечен темп - положение, известно като " Парижки синдром ".

Париж може и да е явен избор за надценена дестинация, само че той надалеч не е единственият град, който не съумява да оправдае упованията на посетителите.

Мрежата за предпазване на багаж Radical Storage реши да прегледа 826 000 отзива в TripAdvisor за 100 от най-посещаваните градове в света, с цел да разбере кой от тях е най-разочароващ, предава Euronews. Ето какво откриха.

Тази година Париж беше преместен от първото място от Орландо в Съединени американски щати . В него има най-голям % мнения, в които посетителите се усещат " излъгани ", и най-вече мнения за " груби " хора.

 Добави изложение

                                       Орландо, Съединени американски щати

Почти един на всеки пет души загатва какъв брой разочароващо и незадоволително впечатляващо е било прекарването им по време на почивката.

Американската " столица на тематичните паркове " е потърпевша поради натоварените тълпи и нарасналите цени в Disney World и Universal през 2022 година

На второ място се подрежда столицата на Индонезия Джакарта , следвана от тайландската гореща точка за празненства Патая .

Прага беше „ най-незадоволителна “ с 3,9 % от всички ревюта, в които се загатва тази дума.

Градът, който най-често е описван като надценен, е Дананг във Виетнам , следван компактно от Париж , въпреки всичко градът дава отговор на името на синдрома.

 Добави изложение                               Голдън бридж в Дананг, Виетнам
Кои дестинации съгласно посетителите са " лъжливи "?
Орландо също е отпред на листата с дестинации, които са " прекомерно скъпи ", като в 6,3 % от отзивите се загатва тази фаза. В Сингапур е максимален делът на отзивите, в които туристите приказват за неприятно съответствие сред качество и цена на предлаганите развлечения.

Но когато става въпрос за измами, Маракеш в Мароко претендира за първото място, като повече от един на всеки 10 отзива, в които се загатват измами, са за този град.

Прочетете още за Мароко:

 Добави изложение

                                 Маракеш, Мароко

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР