Размирици, подпалени автомобили и стотици арестувани въпреки 40-те хиляди полицаи

...
Размирици, подпалени автомобили и стотици арестувани въпреки 40-те хиляди полицаи
Коментари Харесай

Трета нощ на безредици и палежи във Франция, над 400 души са арестувани

Размирици, подпалени коли и стотици задържани макар 40-те хиляди служители на реда на терен по време на третата нощ на митинги във Франция. Демонстрациите в четвъртък продължиха да ескалират в разнообразни градове на страната, откакто служител на реда простреля 17-годишен юноша, отказал да се подчини при пътна инспекция.

В някои елементи на Франция бе натрапен комендантски час, а транспортните услуги бяха затворени рано от съображения за сигурност.

Въпреки апелите на държавното управление за успокоение и обещанията, че редът ще бъде възобновен, по улиците на парижкото предградие Нантер – където във вторник бе убит 17-годишният Наел – протестиращите подпалиха коли, блокираха улици и хвърляха снаряди по полицията.

BREAKING:

France shuts down public transport across the country in response to the nationwide rioting and looting that has entered its 2nd day.

The riots began after a policeman shot a 17-year-old to death who was trying to flee from the police in a car
— Visegrád 24 (@visegrad24)

По-късно през нощта се стигна до палеж на банка. В централната част на Париж е разрушен магазин за обувки Nike, задържани са 14 души, а други 16 са арестувани с откраднати предмети.

Националната полиция заяви за нови произшествия в Марсилия, Лион, По, Тулуза и Лил, в това число пожари, в това число в автобусно хранилище в предградие северно от столицата.

Само през предходната нощ са задържани повече от 400 души.

До бурните митинги се стигна, откакто 17-годишният Наел бе прострелян във вторник сутринта. Първоначално той не съумял да спре, откакто управляваният от него Mercedes AMG бил видян в бус лентата. Двама полицейски чиновници настигнали автомобила в запушване.

Когато автомобилът се опитал да се измъкне, единият служител на реда стрелял отблизо разстояние през прозореца на водача. Наел умрял от един изстрел, изпратил патрон в лявата ръка и гърдите му.

Полицаят призна, че е създал смъртоносния изстрел, като е декларирал пред следователите, че е желал да предотврати преследването на колата. По думите му младежът е направил няколко пътни нарушавания.

Наел е бил прочут на полицията с това, че и по-рано не е изпълнявал нареждания за прекъсване на пътно транспортно средство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР