Размерът на еврофондовете за България в периода 2021 - 2027

...
Размерът на еврофондовете за България в периода 2021 - 2027
Коментари Харесай

Т. Дончев: Еврофондовете за България за 2021 - 2027 година ще бъдат ясни през юни

Размерът на еврофондовете за България в интервала 2021 - 2027 година ще бъде обяснен най-рано през юни, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред парламентарната Комисия по европейските въпроси. Драстично е нарастването на парите по инструментите за миграция и сигурност - от 17 на 62 милиарда евро и България, като външна граница на Европейския съюз, разчита на значима част от тези средства.

С 2 милиарда повече са и парите по кохезионния пакет. По-малко ще финансирането по общата селскостопанска политика. Предвиждат се промени в равнищата на съфинансиране и смяна в критериите за финансиране на страните-членки, което и провокира несъгласията измежду тях, разяснява вицепремиерът Томислав Дончев

" Към момента въпросът тъкмо какви средства ще получи България не може да бъде заложен. Това ще бъде реалност най-рано след месец – вероятно юни, когато ще е разполагаем формулата, с която ще се разпределя финансирането държава-членка по държава-членка ".

Сред критериите за финансиране вицепремиерът уточни миграционния напън, безработицата и младежката претовареност, както и екологични проблеми.

Дончев прикани за положително вътрешно взаимоотношение по тази тематика

Националната позиция би била по-силна, по-солидна, в случай че се употребява с поддръжката на Народното събрание. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР