Различните сокове за отслабване могат да бъдат бърз и удобен

...
Различните сокове за отслабване могат да бъдат бърз и удобен
Коментари Харесай

7 Вкусни сокове за отслабване, които са лесни за приготвяне

Различните сокове за намаляване могат да бъдат бърз и комфортен метод да добавите някои спомагателни хранителни субстанции към вашата диета и да насърчите загубата на тегло.

Някои типове сокове обаче са с високо наличие на захар и ниско наличие на фибри, което може да усили приема на калории и даже да докара до наддаване на тегло с течение на времето.

Това е изключително правилно за доста купени от магазина сокове, които постоянно са цялостни със захар, консерванти и изкуствени аромати.

За благополучие има доста здравословни и вкусни сокове за намаляване, които можете да извършите вкъщи, като употребявате единствено няколко елементарни съставки и сокоизстисквачка.

Пиенето на сок нормално е добър метод за намаляване, тъй като ви оказва помощ да приемате по-малко калории, в сравнение с изгаряте.

Като опция можете да употребявате блендер и да извършите смути.

Ето 8 от най-хубавите сокове за намаляване.

1. Сок от цвекло

Сокът от цвекло е с ниско наличие на калории и е богат на хранителни субстанции и диетични нитрати, които могат да подобрят спортните достижения посредством разширение на кръвоносните съдове.

Атлетите постоянно консумират сок от цвекло, когато желаят да покачат представянето си. Това е по този начин, тъй като този сок съдържа потребни съединения като нитрати. ( 1 )

Хранителните нитрати могат да оказват помощ за увеличение на мускулната успеваемост и устойчивост, както и да понижат равнищата на кръвното налягане посредством разширение на кръвоносните съдове. ( 2 ) ( 3 )

Междувременно цвеклото е с ниско наличие на калории и е цялостно с фибри, което може за закъснение на изпразването на стомаха и поддържане на възприятието за задоволеност за по-дълго време, с цел да насърчи контрола на тежестта. ( 4 ) ( 5 )

Тъй като по-голямата част от наличието на фибри се отстрани по време на процеса на изстискване, сокът от цвекло нормално не съдържа огромни количества от това хранително вещество. Въпреки това, това е по-нискокалорична и питателна алтернатива за сок, когато желаете да отслабнете.

2. Сок от целина

Сокът от целина е с ниско наличие на калории и високо наличие на вода, което може да бъде потребно за намаляване. Освен това е зареден с противовъзпалителни антиоксиданти и потребни растителни съединения.

Сокът от целина в последно време се трансформира в известна съставна част измежду хората загрижени за здравето си.

Не единствено е с ниско наличие на калории, само че и съдържа повече от 95% вода. ( 6 )

Проучванията демонстрират, че изборът на храни и питиета с по-ниска калорична компактност може да бъде от изгода за загуба на тегло и мазнини. ( 7 ) ( 8 )

Сокът за намаляване от целина също е превъзходен източник на антиоксиданти и потребни растителни съединения, които могат да оказват помощ за понижаване на оксидативния стрес и битка с възпалението. ( 9 )

3. Сок от нар

Сокът от нар е богата на антиоксиданти, нискокалорична напитка, която може да помогне за подкрепяне на ръководството на кръвната захар.

Освен че е апетитен и ободрителен, сокът от нар е здравословна, нискокалорична напитка, която може да подкрепи загубата на тегло. ( 10 )

Според едно изследване върху животни, сокът от нар блокира наддаването на тегло при мишки, хранени с диета с високо наличие на мазнини. ( 11 )

Някои проучвания също допускат, че наровете могат да оказват помощ за попречване на пикове на кръвната захар и сривове, които другояче могат да доведат до нараснало възприятие на апетит. ( 12 ) ( 13 )

Всъщност едно изследване при 16 души откри, че антиоксидантите в сока от нар стабилизират равнищата на кръвната захар, откакто са яли самун, което другояче би могло да докара до нараснали равнища на кръвната захар. ( 14 )

4. Зелен зеленчуков сок

Един от най-популярните сокове за намаляване е зеленият сок. Зелените сокове са цялостни с витамини, минерали и антиоксиданти.

Въпреки че точните съставки на зелените сокове могат да варират, множеството съдържат листни зелени зеленчуци като къдраво зеле, спанак или маруля.

Тези съставки са с високо наличие на фибри, ниско наличие на захар и цялостни с противовъзпалителни антиоксиданти. ( 15 ) ( 16 )

Интересното е, че изследванията демонстрират, че увеличението на приема на плодове и зеленчуци може да бъде обвързвано с понижено телесно тегло и понижен риск от наддаване на тегло и мазнини с течение на времето. ( 17 ) ( 18 )

Плюс това, зелените сокове са лесни за пригаждане към вашите вкусови рецептори посредством подмяна на обичаните ви съставки. За елементарен зелен сок, който можете да извършите вкъщи, пробвайте да смесите спанак, краставица, зелени ябълки и целина.

Като употребявате блендер вместо сокоизстисквачка, вие получавате спомагателната изгода от всички хранителни субстанции и фибри от листните зеленчуци, което го прави още по-засищащ и потребен за намаляване.

5. Зелен сок от лимон и джинджифил

Зеленият сок от лимон и джинджифил включва няколко хранителни съставки, които могат да оказват помощ за възстановяване на възприятието за задоволеност, да поддържат метаболизма ви и да понижат апетита.

Зеленият сок от лимон и джинджифил може да бъде витално и вкусно допълнение към здравословна диета за намаляване.

По-специално, лимоните могат да ви оказват помощ да добавите нотка усет към напитката си, като в това време добавяте някои спомагателни антиоксиданти. ( 19 )

Някои изследвания при хора и животни също демонстрират, че джинджифила може да помогне за усилване на метаболизма, понижаване на апетита и поощряване на загуба на тегло. ( 20 ) ( 21 ) ( 22 )

Междувременно зеленчуци като спанак или зеле – когато са смлени, а не изцедени – могат да усилят приема ви на фибри, с цел да се чувствате сити сред храненията.

За да започнете, просто прибавете малко парче обелен джинджифил, малко прясно изцеден лимонен сок и 1 чаша (30 грама) недопечен спанак към вашия блендер.

6. Сок от любеница

Сокът от любеница е с ниско наличие на калории и високо наличие на вода, което може да подкрепи ръководството на тежестта.

Сокът за намаляване от диня е сладостен, ободрителен и доста засищащ.

Освен че е с ниско наличие на калории, динята е превъзходен източник на потребни за сърцето микроелементи като калий и поддържащите имунитета антиоксиданти витамини А и С. ( 23 )

Освен това има високо наличие на вода, което може да ви помогне да отслабнете и да се почувствате по-сити.

Едно 4-седмично изследване, включващо 33 души, дава на участниците 2 чаши (300 грама) прясна любеница на ден. Те са имали доста понижение на телесното тегло и изгаряне на коремните мазнини, спрямо тези в контролната група. ( 24 )

7. Сок от моркови

Сокът от моркови е богата на хранителни субстанции напитка, съдържаща доста витамин А и други здравословни каротеноиди във всяка порция. ( 25).

Смилянето на морковите вместо изцеждането им на сок също може да помогне за увеличение на приема на фибри, с цел да усъвършенства чувството за задоволеност и да помогне за регулирането на апетита ви. ( 26 )

Плюс това, морковите са богати на каротеноиди, тип растителен пигмент, открит в доста плодове и зеленчуци. ( 27 )

Интересното е, че едно 8-седмично изследване, включващо 28 мъже със затлъстяване, откри, че тези, които пият напитка, богата на каротеноиди всеки ден, са имали доста понижаване на мазнините по корема. ( 28 )

Най положителните сокове за намаляване

Вижте някои лесни рецепи, които може да опитате, правейки сок за намаляване:

1. Сок от краставици от спанак

  • Порции: 2
  • Време за подготвяне: 10 мин

съставки

  • Нарязан спанак (може да се размени с кейл): 1 връзка
  • Лимони (обелени и нарязани): 1-2 бр
  • Джинджифил (обелен и скълцан): 1 резан
  • Краставици (нарязани на лентички): 1-2 бр
  • Зелени ябълки (нарязани): 2 огромни
  • Мед (по желание): 1 ч.л.

Метод

  • Измийте всички плодове и зеленчуци.
  • Смесете съставките в сокоизтисквачка.
  • Прецедете през цедилка.
  • Добавете мед за подслаждане (по желание).

2. Ябълков сок от кориандър

  • Порции: 1
  • Време за подготвяне: 10 мин

съставки

  • 2 Големи листа спанак
  • Шепа свеж кориандър
  • Ябълка по желание (нарязана): 1 огромна
  • Белени лимони: 2 бр
  • мед (по желание)

Метод

  • Измийте добре всички съставки.
  • Добавете всеки детайл в сокоизстисквачката.
  • Блендирайте го за към 10 минути.
  • Изсипете сока в чаша.
  • Можете да добавите и мед за подслаждане.

3. Сок от целина и круша за намаляване

  • Порции: 1
  • Време за подготвяне: 10 мин

съставки

  • Нарязана целина: 1
  • Нарязани листа спанак: 2 огромни
  • Семена от копър: 1 супена лъжица
  • Джинджифил (обелен и скълцан): 1 резан
  • Круши (обелени и нарязани): 2
  • мед (по желание)

Метод

  • Измийте добре съставките.
  • Сложете всичко в сокоизтисквачката и блендирайте за 10 минути.
  • Прецедете сока в чаша.
  • Добавете мед за подслаждане.

Най-добрите способи за консумация на сокове за намаляване

Най-добре е да консумирате прясно подготвен сок, тъй като той ви дава най-вече хранителни субстанции.

Можете обаче да съхранявате соковете и в ледник до 3 дни след приготвянето им. Сока обаче може да загуби своята хранителна стойност, в случай че ги държите прекомерно дълго. Освен това, когато сокът е в контакт с въздуха прекомерно дълго, той може да претърпи окисление и да загуби своята хранителна стойност.

Най-добрият метод за предпазване на сокове е в стъклен съд с похлупак, защото металът може да реагира със съставките на сока. Най-доброто време за пиянство на сокове е рано заран. Заменете го с чай или кафе преди или след подготовка.

Заключение

Соковете, създадени от органично отгледани артикули, могат да имат няколко изгоди за здравето. Те включват загуба на тегло, намаление на кръвното налягане, усилване на метаболизма, подмладяване на кожата и косата и доста други.

Приготвянето на тези сокове е относително елементарно и можете да го вършиме всеки ден за по-малко от 20-30 минути.

Можете да употребявате посочения нагоре лист като насочна точка и да експериментирате с обичаните си съставки, с цел да създадете здравословни сокове за намаляване вкъщи.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР