Около 1000 дилъра участват много активно в търговията с гласове.Това

...
Около 1000 дилъра участват много активно в търговията с гласове.Това
Коментари Харесай

Филип Гунев: Ясно е кой купува най-много гласове

Около 1000 дилъра вземат участие доста интензивно в търговията с гласове.

Това сподели някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

" От последните следствия на Антикорупционния фонд е ясно кой купува най-вече гласове ", съобщи Гунев, като посочи, че данните демонстрират, че в последните 7-8 години в рисковите секции най-вече купени гласове са за Движение за права и свободи, по-късно за ГЕРБ, в по-малка степен за " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия.

" Политиците поръчват пазаруването на гласове. Търговията обаче от време на време върви по противоположен метод - дилърите управляват търговията и оферират на политиците. Променят се и схемите. Машинният избор промени някои от схемите, както и тяхното въздействие ", уточни някогашният зам.-вътрешен министър.

" Има и по-изтънчени схеми – проведени към компании, следен избор. Това нормално се случва в по-малките обитаеми места, където даден бизнес е подвластен от политиците. Казва се на служащите – в случай че желаете работа, би трябвало да гласувате ", разяснява Филип Гунев.

" В някои от огромните градове, като Варна, имаше промяна на влястта от ГЕРБ към " Продължаваме промяната - Демократична България ", тъй че ще забележим по какъв начин това ще се отрази на пазаруването на гласове ", сподели още Гунев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР