Евентуална израелска сухопътна офанзива в Рафах би довела до колосална

...
Евентуална израелска сухопътна офанзива в Рафах би довела до колосална
Коментари Харесай

Гутериш, ООН: Сухопътната офанзива в Рафах ще сложи край на усилията ни в помощ на населението

Евентуална израелска сухопътна атака в Рафах би довела до " колосална филантропична злополука ", предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антониo Гутериш, представен от Франс прес, откакто преговорните екипи на Израел и " Хамас " напуснаха договарянията за помирение в Кайро без да са сключили съглашение.

Евентуална " огромна сухопътна офанзива против Рафах ще докара до колосална филантропична злополука и ще постави завършек на напъните ни в помощ на популацията в миг, когато съществува заплаха от апетит ", съобщи Гутериш по време на посещаване в Найроби.

" Активно работим с всички заинтригувани страни, с цел да обновим влизането на жизненоважни доставки – в това число на жизненоважното гориво - през контролно-пропускателните пунктове " Рафах " и " Керем Шалом “, добави Гутериш, като насочи още веднъж апели си за преустановяване на огъня.

В сряда пропускателният пункт Керем Шалом, директно до Рафах, беше отворен още веднъж, само че доставката на помощи остава " извънредно сложна ", съгласно централата на филантропичната организация на Организация на обединените нации в палестинските територии, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Днес Израел ускори ударите и артилерийския си обстрел по линията Газа, изключително по Рафах – последния град в южната част на Газа преди египетската граница, в който живеят съвсем 1,4 млн. палестинци, оповестява Агенция Франс Прес. Военните интервенции против Хамас сковават потока от филантропична помощ и към този момент са принудили 110 000 души да избягат, съгласно Организация на обединените нации.

Сайтът " Аксиос " е съобщил, че с гласоподаване нощес израелският кабинет по сигурността е одобрил " премерено разширение " на интервенцията на израелските сили в Рафах, макар че е инструктирал договарящите да продължат напъните си за реализиране на съглашение за заложниците, съобщи Ройтерс. Сайтът се базира на неназовани източници. Според двама от тях разширението не е минало алената линия на Джо Байдън, до момента в който третият съобщи, че то може да се преглежда като прекосяване на линията, сложена от президента на Съединени американски щати.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР