Разкрита е организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на

...
Разкрита е организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на
Коментари Харесай

Осем наркотрафиканти са в ареста във Враца

Разкрита е проведена незаконна група, разпространявала опиати на територията на област Враца , оповестиха от държавното обвиняване. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 321, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Води се следствие под управлението на Окръжната прокуратура.

Дейността на наркобандата е разкрита посредством взаимни дейности на държавното обвиняване и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на огромна полицейска спецоперация са осъществени голям брой оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности в градовете Враца и Криводол. Проверени са адреси и коли. Открити са и са конфискувани голям брой предмети и пари, свързани с наркотрафика. Издирени са и са разпитани огромен брой лица.
 787 души са арестувани поради дрога през декември 2023 година
787 души са арестувани поради дрога през декември 2023 година

Заловени са и 162 мигранти

За момента се знае, че през интервала от 2020 година до 25 януари 2024 година във Враца и други обитаеми места на територията на региона е работила незаконна група, основана за разпространяване на наркотични субстанции. В досъдебното произвеждане са събрани доказателства, че наркобандата се е занимавала с произвеждане на синтетичен опиум, прочут като " чай за пушене " и " билка ", както и с разпространяване на разнообразни типове дрога в област Враца.

Установена е директна връзка на 10 души с производството и разпространяването на опиати. Те са привлечени като обвинени. Осем от тях са арестувани за период до 72 часа , като прокуратурата ще изиска да бъдат оставени за непрекъснато в ареста. Другите двама са с ограничения за неотклонение " подписка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР