Райският газ може да доведе до трайни увреждания. Има потенциална

...
Райският газ може да доведе до трайни увреждания. Има потенциална
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Райският газ може да доведе до трайни увреждания

Райският газ може да докара до трайни увреждания. Има евентуална интензивност да сътвори взаимозависимост и то психическа. Това сподели в студиото на " Денят стартира " доктор Цветеслава Гълъбова. Това е психоактивно вещество и като такова носи този капацитет. Други такива субстанции са алкохолът и опиатите, някои лекарства, сподели тя.

Съвременните опиати съвсем не основават физическа взаимозависимост - като болки, гадене, повръщане, а психическа - предпочитание да се използва още веднъж. Когато райският газ се използва, въпреки и еднократно, основава лекост и еуфория и може да се окаже, че до детето има " батко или чичко с друго вещество, което услужливо подава и защото тинейджърите са любопитни, това може да се насочи към друга посока ", сподели доктор Гълъбова.

Райският газ е по-опасен за младите, в сравнение с за възрастните, тъй като е от веществата, които нападат мозъка, а той е нежен и беззащитен.

При честа приложимост или стигане до безсъзнателно положение мозъкът получава трайни повреди, настава органична смяна на личността, която може да се разтегли във времето. Може да настъпят епилептични припадъци и психологични болести, които въпреки и когато използването е спряла, индивидът да има психологично разстройство, безапелационна е доктор Гълъбова. Проблемът е доста сериозен, сподели тя.

Информира още, че в Психиатрична болница " Св. Иван Рилски ", на която е шеф, на седмица имат по 5-6 пациенти с психологични разстройства от опиати.

За мен това е ужасяващо. Вече хероинът е тотално демоде. Използват се психостимуланти, амфетамини, метамфетамини, халюциногенни гъби и всевъзможни комбинации, сподели доктор Гълъбова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР