Районният съд в Пловдив реши да остави в ареста Стефан

...
Районният съд в Пловдив реши да остави в ареста Стефан
Коментари Харесай

Ето ги двама от обвиняемите, пребили пловдивчанин заради такси

Районният съд в Пловдив реши да остави в ареста Стефан Чанталиев (34) и Стоян Абаджиев (26), упрекнати за побоя над 24-годишния Людмил Петков. Според прокуратурата те, дружно с още двама, са предизвикали междинна телесна щета на младежа, изразяваща се в изкълчване на раменна става и други контузии по тялото. Срещу Абаджиев е повдигнато и обвиняване за обир.

Днес прокуратурата изиска взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража ” за двамата обвинени. Въпреки, че следствието е в начален стадии, съгласно държавното обвиняване има задоволително доказателства към този миг, с цел да стане ясно, че точно те са причинители на действията.

В правосъдната зала бе пуснат видеозапис, на който се вижда по какъв начин обвинените нанасят голям брой удари на 24-годишния пловдивчанин.

„ Във предоставените клипове изрично се вижда кой прави действията ”, уточни наблюдаващият прокурор Георги Харизанов, представен от

 В хода на делото стана ясно, че таксиметровият водач също ги е разпознал и е свидетелствал при следствието. Според прокурорът, в случай че бъдат пуснати с по-лека мярка, двамата мъже могат да извършат друго закононарушение, тъй като Чанталиев е осъждан няколко пъти за шофиране след приложимост на алкохол и за владеене на муниции без позволение.

Според отбраната на Чанталиев, юрист – Конуров, обвинените са се притекли на помощ на Димитър Сукалов. Юристът сподели, че е видно, че доверителят му се намесва единствено с цел да помогне и изиска определянето на по-лека мярка от съда.

С искане за мярка за неотклонение “парична гаранция ” продължи и юрист Драгинова. По думите ѝ следствието е на доста ранен стадий и няма по какъв начин да е изрично, че тъкмо Абаджиев краде портмонето, тъй като всички на камерите си наподобяват и още не е открито с акуратност. Адвокатът означи, че потърпевшият Людмил Петков не сочи Абаджиев като основен провинен в случая. Според нея таксиметровият водач също има виновност, че не се намесва и не позвънява на 112.

Пред магистратите Абаджиев сподели, че като излезли от заведението боят към този момент е бил почнал и те са пробвали единствено да оказват помощ. Относно портмонето той сподели, че не е взимал нищо и му е било подхвърлено.

След думите му, прокурор Георги Харизанов добави, че двамата са извънредно нападателни. „ Вижда се на няколко пъти по какъв начин обвинените с ритници се целят в главата на потърпевшия. Пази боже от такава помощ ”, добави представителя на държавното обвиняване.

До случая се е стигнало, когато на 26 февруари 2023 година към 5 часа сутринта, 24-годишният Людмил Петков излязъл от заведение в центъра на града и се отправил към бул. „ Цар Борис III Обединиел ”, с цел да спре такси. Наблизо имало таксиметров автомобил и той се запътил към него. Отворил вратата, само че видял, че вътре има клиент и я затворил по-силно. Подразнен от това му държание мъжът, който се намирал в купето, излязъл на открито и почнал да нанася удари на Петков. След няколко минути към него се включили още трима мъже, негови познати, които били в заведението. Те също почнали да удрят 24-годишния мъж в резултата на което той получил изкълчване на лявата раменна става и други контузии по тялото.

След като спрели да го бият и си тръгнали, Стоян Абаджиев се върнал до потърпевшия и издърпал от ръката му портфейл с 50 лв. и документи. Петков потърсил помощ в бензиностанция в града, откъдето извикали медицински екип. Той е бил откаран за обзор в болница. На 28 февруари 2023 година за побоя са открити и арестувани четиримата мъже.

За побоя законът планува наказване от 2 до 10 години затвор, а за кражбата от 3 до 10 години.

Мярката за неотклонение на другите двама взели присъединяване в побоя над Людмил Петков към момента не е избрана.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР