Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража

...
Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за бащата, провесил дъщеря си през терасата

Районната прокуратура във Варна ще изиска непрекъснато задържане под стража за бащата, който в петък нанесе побой над детето си. 14-годишното момиче към момента в болница с контузии в корема, главата и със строшен нос.
„ Обвиненията, които към сегашния миг са повдигнати, са за нарушаване на заповед за отбрана от домашно принуждение. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 година Другото повдигнато обвиняване е обвързвано със закана за ликвидиране към детето”, изясни представителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева пред бТВ.
Предстои събирането на доказателства, защото следствието е в начален стадий. При съществуването на такива ще бъде повдигнато и обвиняване по новия текст от Наказателния кодекс за домашно принуждение, по време на което е породена телесна щета.
„ Това беше едно належащо изменение във връзка със зачестилите случаи. По този метод работата ни е доста улеснена, тъй като с всички начини на закона бихме могли да защитим потърпевшия и да преследваме извършителите”, разяснява Алексиева.
Предвиденото в закона наказване за този тип закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 10 години.
По първични данни детето е със междинна телесна щета, само че следва съдебно-медицинска експертиза.
Майката на момичето Ирина Янкова описа, че по време на развода бащата е изискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. По думите й под негово въздействие и от боязън са споделили, че желаят да останат при него.
„ Физическият и душевен тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да отпътува при родителите си”, описа Ирина.
Тя добави, че е била заплашвана с ликвидиране. Бившият й брачен партньор даже е опирал нож в гърлото й.
Във вторник се привиква незабавен координационен механизъм, в който ще вземат участие полицията, прокуратурата и учебното заведение, в което е преместено детето, както и Закрила на детето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР