Районната прокуратура във Варна разследва палежа на кучкарник на неправителствената

...
Районната прокуратура във Варна разследва палежа на кучкарник на неправителствената
Коментари Харесай

Зверство! Подпалиха кучкарник на Animal Hope, кучета изгоряха живи

Районната прокуратура във Варна проверява палежа на кучкарник на неправителствената организация "Animal Hope “ във Варна, оповестиха от държавното обвиняване.

Палежът е осъществен на 21 февруари към 22,05 часа.

Подпален е заслон с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които били отглеждани кучета.

Извършват се процесуално-следствени дейности за определяне на причинителя на закононарушението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза, защото две от животните са изгорели живи, а други две са с тежки изгаряния. Разследването продължава.

В формалния си профил във Facebook от неправителствената организация написаха:

"Мечо и Беки са звездички... Загинали са в мъка, до момента в който се пробват да се скрият в къщичките си... изгорели са ЖИВИ, дружно с къщичките си... Джак и Джеймсън са обгорели до неразбираемост и се борят за живота си в клиника... На мощни обезболяващи и успокоителни са... Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единият евентуално ще остане кьорав...Имаме потребност от помощ за почистване на отломките и всякаква друга помощ, обвързвана с възобновяване на всичко разрушено - къщички, огради, мрежи... Опитваме се да бъдем мощни... поради тези, които оцеляха и още се пробват да излязат от преживения потрес.... Опитваме се да бъдем мощни, само че... не ни се получава... Крещим... от изтощение... от смут и от болежка ".

От "Animal Hope " настояват, че има обвинен, който месеци наред е упражнявал физически и душевен тормоз над чиновници на организацията и против който има подадени повече от 10 тъжби в полиция и прокуратура.

Официално от държавното обвиняване обаче не оповестяват за обвинен или арестуван по случая.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР