Районна прокуратура – Разлог е разпоредила незабавна проверка на функционирането

...
Районна прокуратура – Разлог е разпоредила незабавна проверка на функционирането
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Проверяват кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско

Районна прокуратура – Разлог е разпоредила незабавна инспекция на действието на кабинковия въжен превоз и ски оборудванията в гр. Банско.

Днес, 16.03.2020 година, Районна прокуратура – Разлог е разпоредила осъществяване на незабавна инспекция от Регионална здравна ревизия гр. Благоевград. В хода й би трябвало да се откри дали действието на кабинковия въжен превоз и ски оборудванията в гр. Банско е в сходство с подхванатите от страната ограничения за обществена отдалеченост, с оглед ограничение на разпространяването на COVID-19.

Банско напът да пламне поради инфектираните чужденци с ковид

Към момента са доказани два случая с позитивна проба за корона вирус в гр. Банско – дете на 9 години и мъж на 78 години от Англия.

След извършено съвещание на Общинския спешен щаб, с присъединяване на кмета на Община Банско Иван Кадев и административния началник на Районна прокуратура гр. Разлог - областен прокурор Ружена Кондева, са подхванати ограничения по осъществяване на взетите решения.



Осъществена e среща с представителя на концесионера, който удостоверил прекъсването на кабинковия въжен превоз и ски оборудванията по най-бързия с оглед техническите благоприятни условия метод. Създадена е организация за сключване на заявления от чужденци, пребиваващи понастоящем на територията на Община Банско, по отношение на запознаване с разпоредените ограничения за съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.

До 15:30 ч. Районна прокуратура – Разлог следва да бъде известена за резултата от инспекцията с систематизиран отчет с направените констатации, в това число нарушаванията на съответните актове, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях, санкционирането на отговорните лица и издадените административни актове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР