Районна прокуратура - Бяла Слатина се е самосезирала за упражненото

...
Районна прокуратура - Бяла Слатина се е самосезирала за упражненото
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва скандалния случай с насилие над деца в Борован

Районна прокуратура - Бяла Слатина се е самосезирала за упражненото принуждение от педагог над деца в ЦНСТ – село Борован.
Разпоредена е незабавна инспекция на способените органи – Инспекторат към Агенция за обществено подкрепяне – София, Търговско дружество „ Социално подкрепяне “ – Бяла Слатина и ОДМВР – Враца. Възложено им е да изяснят обстоятелствата и събитията, с оглед преценка съществуването на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент по смисъла на Наказателен кодекс.
Припомняме, че на видеозаписи, публикувани от "Господари на ефира ", се вижда по какъв начин възпитателката Людмила Петрова упражнява физически и душевен тормоз над децата. Тя удря и наскърбява две девойки. Петрова скубе девойките за косите и им нанася жестоки плесници, като от самото начало им крещи и ги назовава "смрад ", "глупави " и така нататък
Въпросното лице заема длъжността на краткотрайно изпълняващ шеф на Центъра за настаняване от фамилен вид в село Борован. Пред "Господари на ефира " тя се извини за случилото се и увери, че това е еднократен случай.
Децата от вкъщи обаче не са на това мнение. Те споделят, че постоянно биват бити. Според кмета на Борован инж. Десислава Тодорова такова държание е неприемливо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР