Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха под стража турски гражданин, обвиняем за незаконно преминаване на границата

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с турски жител, притеглен като обвинен за нелегално прекосяване на границата и за умишлено прилагане на документ с погрешно наличие - паспорт с погрешно наличие.
Кенан Д. / на 41 година, осъждан / е упрекнат в това, че през интервала 29.04.2023 година, в 06, 47 ч. до 29.04.2023 година, 18, 20 ч., в изискванията на продължавано закононарушение е влезнал през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево и е направил опит да излезе през границата на страната ни през Граничен контролно-пропусквателен пункт –Гюешево, без позволение на надлежните органи на властта, както и за това, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево, на трасе „ Изходящи рейсове “ умишлено се е употребил с документ с погрешно наличие – паспорт на негово име с погрешно записана година на раждане, публикуван от Република Босна и Херцеговина.
От събраните на досъдебното произвеждане доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните очевидци, може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието. Съществува и действителна заплаха обвиненият турски жител да се укрие или извърши друго закононарушение. Самият той изяснява за своя податливост да не се подчинява на разпорежданията на управляващите, както и на българските закони, написа в претекстовете на арбитър Мария Антова. По предишно досъдебно произвеждане, по което през януари 2023 година, Окръжен съд – Кюстендил е определил мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 4000 лева, не е заплатил избраната гаранция и за да избегне това заплащане самичък признава, че е напуснал територията на Република България и е влезнал в Република Турция без документи, като се е укрил от държавните органи. Доколкото обвиненият е притежател на транспортна компания, която реализира интернационалните транспорти, същият е улеснен и преди се възползвал от опцията да пътува с рейсове благосъстоятелност на компанията и да се укрие в тях, преминавайки границата на РБългария без позволение.
Инкриминираните действия са осъществени в изпитателния период на условно наказание по дело на районен съд – Свиленград от 2022 година
Определението, с което във връзка с Кенан Д. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР