Районът около фермата Шато Марково,където бяха открити трупове на телета

...
Районът около фермата Шато Марково,където бяха открити трупове на телета
Коментари Харесай

Разчистват измрелите животни край Марково още днес СНИМКИ

Районът към фермата " Шато Марково ",където бяха открити трупове на телета и овце, ще бъде разчистен и дезинфекциран още през днешния ден. Вече е известена компания, която ще изрови измрелите животни и ще ги извози до екарисаж. Шефът на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).Д-р Паскал Желязков заречен персонално на кметицата на Марково Десислава Терзиева, че ще проследят целия развой и заплаха за хората в селото няма.

Както " Марица " към този момент писа труповете на 10 измрели животни- овце и телета бяха открити заровени в лозя и терени край плантация " Шато Марково ".След сигнал подаден от гражданин на селото за носеща се воня в региона, кметицата и кварталният служител на реда дружно направили инспекция в понеделник. При огледа те се натъкнали на злокобните находки.



От плитка яма стърчали кости от полуразложени животни, а в региона се носела непоносима воня. Веднага Десислава Терзиева уведомила всички институции- Първо районно управление (на МВР), БАБХ, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция. От полицията подали сигнал в прокуратурата.



При първичния оглед, притежателят на фермата Стефан Йосифов декларирал единствено " Сгреших! ". Той посочил едно от местата, където заровил животни, други три обаче били открити от Терзиева и служителя на реда.

Междувременно стана ясно, че притежателят на фермата е изхвърлял оборската си тор в отводнителни канали край фермата и ги е запушил, изясни Терзиева. Самият Стефан Йосифов не бе открит за коментар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР