Ръководството на Североизточното държавно предприятие има идея пожарите и бракониерските

...
Ръководството на Североизточното държавно предприятие има идея пожарите и бракониерските
Коментари Харесай

Горски ще засичат пожари и бракониери с дронове

Ръководството на Североизточното държавно дружество има концепция пожарите и бракониерските прояви в горите да бъдат засичани с безпилотни летателни апарати. Директорът на предприятието инж. Симеон Давидков и специалисти от централно ръководство са се срещнали в четвъртък с опциите на техника от най-новото потомство. Според тях, дронове могат да се употребяват и по време на таксация, също и за пресмятане кубиците дърва, които могат да бъдат добити от избран отдел.

Летателният уред може да остане във въздуха близо час, като през това време изминава 6 километра и прави цялостно, триизмерно снимане на всички обекти. Дронът е екипиран с три камери, като с помощта на термокамерата може да се засече къде тъкмо е основното огнище на пожара, даже гъстотата на дима да е забележителна.

Апаратът разрешава да бъде следено и местоположението на всеки един чиновник, който взе участие в потушаването на огъня, с цел да може да се реагира съответно, в случай че бъде заплашен човешки живот. Безпилотни летателни апарати могат да се употребяват при доста действия в горите и съгласно управлението на СИДП това е бъдещето освен при разкриване на пожари, само че и при проучване и мониторинг на горски масиви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР