Ръководството на отбора на Лийдс Юнайтед обяви, че е подписало

...
Ръководството на отбора на Лийдс Юнайтед обяви, че е подписало
Коментари Харесай

Официално: Лийдс взе нападател от Юве

Ръководството на тима на Лийдс Юнайтед разгласи, че е подписало контракт със бранителя Уестън Маккени. Американецът ще играе в отбора от Висшата лига като преотстъпен от Ювентус до края на сезона, като има опция да остане за непрекъснато в Англия.

24-годишният футболист минава на " Елънд Роуд " против 1 милион английски лири чартърен, като подписването е обвързано с приемане на позволение за престояване и работа на Острова.

Маккени има 41 мача за националния тим на САЩ  и стартира като титуляр и в четирите дуела, изиграни от американците на международното състезание по футбол в Катар предходната година.

Той е третият състезател от Съединени американски щати, включил се към тима и американския треньор  Джеси Марш, откакто Тайлър Адамс и Брендън Ааронсън дойдоха в клуба предишното лято.

Професионалната кариера на Маккени започва в немския Шалке 04, където има записани 91 участия във всички надпревари, а през 2020 година се трансформира в първият американец, който подписва с италианския гранд Ювентус, като в началото е там чартърен. За " бианконерите " полузащитникът записа 96 участия във всички надпревари с 13 маркирани гола.

Маккени става третото попълнение на Лийдс след отварянето на януарския трансферен прозорец след нападателя Жоржиньо Рутер от Хофенхайм и бранителя Максимилиан Вьобер от Република България Залцбург.

От клуба обявиха, че Маккени може да направи дебют още в неделния конфликт от Висшата лига против Нотингам Форест на " Сити Граунд ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР