Ръководството на Meta Corporation може да бъде подведено под отговорност

...
Ръководството на Meta Corporation може да бъде подведено под отговорност
Коментари Харесай

Ръководството на Мета заплашено от съд заради неуважение към Конгреса на САЩ

Ръководството на Meta Corporation може да бъде подведено под отговорност за отхвърли да даде информация на Конгреса на Съединени американски щати за допустима цензура на информация в обществените мрежи. Това заяви каналът Fox News.

Още през февруари ръководителят на правосъдната комисия на Камарата на представителите Джим Джордан изготви заповед, изискваща от управлението на корпорацията да даде нужните материали по отношение на цензурата на наличието в обществените мрежи. Това се отнася по-специално до „ публични записи по отношение на изказвания на държавното управление, документи, съдържащи изводи и рекомендации по отношение на вероятното потребление на насилствени ограничения против акции за дезинформация “. Според канала, Мета е предала „ повече от 50 000 страници документи “, само че те не са изпълнили настояването на правосъдната комисия, което се счита за пренебрежение към Конгреса. „ Ако Meta не извърши изцяло условието, комисията ще бъде принудена да принуди компанията да извърши това условие “, сподели Джордан.

Социалните мрежи на Meta бяха упреквани преди този момент в цензуриране на наличие. В изявление с подкастъра Джо Роугън предходната година, основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг призна, че обществените мрежи през 2020 година, по искане на Федералното бюро за следствие, ограничиха достъпа до публикация за кавги, свързани със сина на Джо Байдън -  Хънтър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР