Ръководството на испанския елитен клуб Севиля твърди, че търпи тревожно

...
Ръководството на испанския елитен клуб Севиля твърди, че търпи тревожно
Коментари Харесай

От Севиля се оплакаха, че им показват прекалено много картони

Ръководството на испанския първокласен клуб Севиля твърди, че търпи обезпокоително отрицателно отношение от страна на съдиите през това състезание в Примера дивисион и упорства броят на показаните червени картони би трябвало да послужи като " незабавен сигнал за пробуждане " на ръководителите на лигата.

В изключително изказване на клуба, оповестено през днешния ден, Севиля твърди, че тимът е получил 91 жълти и 11 червени картона, макар че е направил единствено 329 фаула в мачовете си. Тази сума от 102 картона е най-високата показана за който и да е тим от Примера дивисион, макар че други 13 тима се направили повече фаулове по време на мачовете си досега.

Севиля сега е на 13-о място в класирането, откакто през вчерашния ден приключи 2:2 със Селта (Виго). Папе Гай и Маркос Акуня бяха отстранени във въпросната среща с червени картони, което се оказа и причина за пропиляната преднина от 2:0. Но както и да завърши този сезон, сигурно в Севиля няма да бъдат удовлетворени след три следващи 4-и места в крайното класиране.
 Опитен треньор, с 448 мача в Ла Лига, пое Севиля
Опитен треньор, с 448 мача в Ла Лига, пое Севиля

Хосе Луис Мендилабар ще би трябвало да стабилизира клуба

" ФК Севиля желае да изрази своята дълбока угриженост и противоречие с доста от съдийските решения, взети през този сезон във връзка с жълтите и алените картони, показани на нашите играчи ", се споделя в формалното известие, оповестено на страницата на тима. Също по този начин се споделя, че не одобряват показаните жълти картони в много мачове, които в следствие са се оказали с дълготрайно въздействие върху цялата акция на тима.

Преди днешните мачове от кръга може да се уточни, че нито един тим не получил повече червени картони този сезон от Севиля (Елче също имаше 11), до момента в който единствено Майорка е инкасирала пoвече жълти (98).

" Фокусирайки се върху мача със Селта нощес, можем да отбележим, че нашият тим извърши 11 нарушавания, които бяха глобени с два червени картона и четири жълти. Това значи, че приблизително на три фаула - без значение какви и къде по терена, ние получаваме углавен картон. В същото време тимът на Селта получи единствено два жълти картона за девет направени нарушавания. А Севиля явно не е нападателен или недодялан тим, което ни кара да се тревожим от изнесената статистика. Ясно е, че има сериозен % от картоните, които са показани поради митинг - нещо, което вършат всички тимове. Но или няма поредност при проявлението на картоните, или към другите се демонстрира изненадваща благосклонност ", се споделя още в писмото на Севиля.

Генерално видяно, Примера дивисион се оказва шампионата, в което най-вече се гонят футболисти, в случай че се сравнят с останалите топ-шампионати. Така до през днешния ден да вземем за пример Ла Лига видя 108 червени картона спрямо 28 във Висшата лига, 33 в Бундеслигата, 50 в Серия А и 81 в Лига 1.

" Средните числа за испанското състезание би трябвало да доведат до незабавно пробуждане. Ла Лига несъмнено е мястото, където съдиите демонстрират най-вече и най-лесно картони. А сравнението с Висшата лига - където се играе най-физически футбол и единоборствата са доста по-здрави, приказва задоволително. Да не приказваме, че сега във Висшата лига са се изиграли много повече мачове. Не знаем дали е с цел да се заплащат повече санкции, или съдиите нямат ясна визия за разликата сред грубата и твърдата игра, само че несъмнено цифрите будят паника и са необясними за нас ", пишат още севилци.
 Севиля удостовери раздялата със Сампаоли
Севиля удостовери раздялата със Сампаоли

Андалусийци записаха четири загуби в последните си седем мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР