Ръководството на германската Социалдемократическа партия единодушно е одобрило започването на

...
Ръководството на германската Социалдемократическа партия единодушно е одобрило започването на
Коментари Харесай

Ръководството на германските социалдемократи одобри коалиционни преговори с партията на Меркел

Ръководството на немската Социалдемократическа партия единомислещо е одобрило започването на договаряния за сформиране на държавно управление с консервативната партия на премиера Ангела Меркел. Това съобщи Ройтерс, като се базира на почитан представител на социалдемократите.

Лидерите на партията също са определили основни условия за политики, сочи документ, представен от организацията. Сред тях е хармонизиране на корпоративните налози на европейско равнище, по-високи налози за хората с високи приходи, увеличени вложения в обучение, восокоскоростен интернет, пътища и обществени жилища.

Членовете на Социалдемократическата партия ще обсъдят предложенията на управлението на конгреса, който ще се организира в Берлин от 7 до 9 декември.

Социалдемократите управляваха в коалиция с Християндемократическия съюз на Меркел от 2013 година до 2017 година, само че на парламентарния избор през септември получиха най-лошия си избирателен резултат от Втората международна война насам. По тази причина партията преглежда внимателно възможен нов съюз с консерваторите. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР