Ръководството на ГЕРБ ще реши до две седмици дали здравният

...
Ръководството на ГЕРБ ще реши до две седмици дали здравният
Коментари Харесай

ГЕРБ решава до две седмици дали да отстрани здравния министър

Ръководството на ГЕРБ ще реши до две седмици дали здравният министър е направил нарушаване, което е " задоволително тежко, тъй че да го натовари с политически негативи несъвместими с неговата служба ". Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов тази заран във връзка журналистическото следствие, уличило Николай Петров в насочването на две публични поръчки за над 1.6 млн. лв. към сдружения, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от който щерка му Руслана Петрова има дете.

Ако има терзания или нещо неправилно, няма по какъв начин да поддържаме сходно държание, съобщи Горанов пред Нова тв.

Той обаче незабавно посочи, че " на този стадий нямаме задоволително доказателства ".

От ГЕРБ към този момент са изслушали проф. Петров по въпроса.

Според Горанов има разнообразни от моралните критерии стоят зад разкритията:

" Той стяга редиците и запушва много пробойни. Подозираме, че това е ответна реакция на хора, които не желаят той да продължи да бъде здравен министър. Аз му имам вяра, само че следствието е мотив още един път да проверим обстоятелствата и събитията ".

Според материала на bTV договорите след публичните поръчки са подписани, когато Николай Петров е шеф на ВМА.

Едната е за периодическа доставка на остеосинтезни средства за ортопедия и травматология, системи за протезиране, артроскопски консумативи на стойност от близо 1 177 731 лв. с Данък добавена стойност и е оповестена през юни 2014 година Конкурсът е извоюван от " Ортопедие-Инвекс " - гражданско сдружение, под формата на консорциум.

Договорът сред ВМА и консорциум " Ортопедие-Инвекс " е подписан на 13 януари 2015 година От страна на изпълнителя договорът подписва Явор Цонев, който е наследник на притежателя на компания " Ортопедие-БГ ".

" Ортопедие-БГ " и сдружението " Ортопедие-Инвекс " са показали еднакъв адрес за контакт. На адреса, на който се обитава " Ортопедие-БГ ", е записана и компания на дъщерята на здравния министър Николай Петров. Руслана Петрова е била едноличен притежател на капитала на “РП ПР Консултинг ” до август 2014 година

Втората поръчка е от февруари 2017 година, когато сдружението печели доставката на медицински произведения на стойност 429 300 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР