Ръководството на БСП свика специална пресконференция, за да се оплаче,

...
Ръководството на БСП свика специална пресконференция, за да се оплаче,
Коментари Харесай

БСП се оплака от чистки в първия ден на служебния кабинет, НКЖИ отрече политическа намеса

Ръководството на Българска социалистическа партия свика специфична конференция, с цел да се оплаче, че в първия си работен ден служебният министър на превоза е издал заповед за уволнението на зам.-генералния шеф на НКЖИ Гергана Алексова.

Алексова е член на Българска социалистическа партия и беше показана от Георги Свиленски като " експерт и специалист ". Според Борислав Гуцанов - тя работи в държавната компания за ЖП инфраструктура от 4 години и има специализация " в позиции, свързани със сигунростта, организация на публични поръчки и бизнес администрация ".

" Тя беше почнала да преглежда покупко-продажби, свързани с доставките в НКЖИ. Да не се окаже, че това са аргументите да се стигне до нейното освобождение тази заран ", загатна Гуцанов.

Малко по-късно обче шефът на НКЖИ Златин Крумов отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия и дефинира държанието на Свиленски и Гуцанов като " политическа принуда ".

Според неговото пояснение - Алексова е уволнена, тъй като не се е справяла с поставените ѝ задания " макар голямото предпочитание, което тя имаше, и политическата подкрпеа, която получи при съдружното държавно управление ".

Крумов разгласи, че компанията не е допускала корупционни практики и " в никакъв случай не ми е било прелестно да бъда заплашван както през днешния ден ".

От Българска социалистическа партия обаче използваха случая, с цел да трансферират топката от НКЖИ към президента.

" Тези хора стартират с чистки, с реваншизъм, показно против членове на Българска социалистическа партия. Няма да позволим триумфите на ръководството да бъдат унищожавани, единствено и единствено Българска социалистическа партия да бъде употребена, унижена и да отиде на избори с леке - още повече от президентската институция ", разяснява Георги Свиленски.

Той употребява изявление на Илияна Йотова във връзка главните задания на служебния кабинет - " да върне стабилността в страната, да подсигурява енергийните доставки и да обезпечи спрвянето с ковид-кризата ".

" Държавата не е в неустойчивост, за каквато президентската институция пробва да внушава на българското общество. Ясно стана при предаването на властта какво е направило постоянното държавно управление, в какво положение оставя страната и какво би трябвало да свърши служебният кабинет. Внушенията, че в страната има безпорядък и неустойчивост, че надали не служебният кабинет би трябвало да възвръща някаква правдивост - кажете ми с уволнението на зам.-генералния шеф на НКЖИ по какъв начин тъкмо се оправя с битката с Ковид рецесията, по какъв начин ще проведат почтени и демократични избори, по какъв начин тъкмо ще възстановят стабилността в страната ", попита иронично Свиленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР