Ръководителят на мисията на Европейския съюз тук вероятно споделя мнението,

...
Ръководителят на мисията на Европейския съюз тук вероятно споделя мнението,
Коментари Харесай

Путин разчита на постепенното възстановяване на отношенията с ЕС

" Ръководителят на задачата на Европейския съюз тук евентуално споделя мнението, че връзките сред това обединяване и Русия са се влошили съществено през последните години. За наше голямо страдание ", добави президентът.

Москва вижда повода за това във обстоятелството, че Европейски Съюз е оставил настрани своята " съществена функционалност за развиване на икономическото съдействие и интеграция на европейския континент " и е " почнал геополитическа борба с Русия ". " Точно той инициира борбата с нашата страна ", съобщи Путин.

Според него Русия чака последователно възстановяване на връзките си с Европейски Съюз. " Бих желал да изразя вярата, че всички дейности, които вредят на нашите връзки, въпреки всичко ще останат в предишното и ние ще създадем всичко, с цел да ги изградим по верния метод - както за Русия, по този начин и за стопанските системи на страните членки на тази организация. Наистина се надяваме, че логиката на взаимното съдействие ще надделее с течение на времето ", заключи Путин.

Путин установи дълбока рецесия и в връзките сред Москва и Вашингтон.

" Отношенията сред Русия и Съединени американски щати, от които директно зависят световната сигурност и непоклатимост, за жалост са в дълбока рецесия ", съобщи той.

Според Путин в основата на тази рецесия са " радикално разнообразни подходи към образуването на актуалния международен ред ".

" Бих желал да подчертая, че Русия е отворена за градивно партньорство с всички страни без изключение; няма да се изолираме от никого, нямаме предварителни или даже враждебни планове към никого. Очакваме, че нашите сътрудници ще се придържат към правилата на равнопоставеност и взаимно ценене на ползите в връзките си с нас ", сподели още съветският държавен глава.

Путин акцентира желанието на Русия да води уравновесена, многовекторна външна политика, подбудена от ползите на страната и осъзнаваща отговорността си за поддържане на стабилността в света. По думите му ситуацията в света е комплицирана и несъгласията, които са се натрупали сред страните, пречат на продуктивното съдействие.

" Все отново се надяваме, че активността на ръководените от вас посолства ще способства за развиването на съдействието сред нашите страни ", обърна се съветският президент към присъстващите посланици.

" Хилядолетният опит на самостоятелна страна, богатото културно завещание, способността да обезпечи хармоничното общуване на разнообразни нации, етнически, религиозни и езикови групи на голямата си територия, дефинират особеното състояние на Русия като самобитна държава-цивилизация ", означи още Путин.

Той също по този начин съобщи, че Русия " ще продължи да работи като един от суверенните и авторитетни центрове на международната политика " и ще продължи да извършва исторически одобрената си задача за поддържане на световното равновесие и създаване на многополюсна интернационална система, която дава благоприятни условия за развиване " въз основа на сплотяваща и градивна стратегия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР