През юли 2000 г. главният изпълнителен директор на BP Джон

...
През юли 2000 г. главният изпълнителен директор на BP Джон
Коментари Харесай

Причини да бъдете весели относно корпоративните цели за климата

През юли 2000 година основният изпълнителен шеф на BP Джон Браун разкри ребрандиране на петролната и газовата група, включващо зелено и златно лого на слънчоглед и надписа „ Отвъд петрола “.

Campaign, библията на рекламната промишленост, счита, че това е нещо като смешка. Той осмива изказванието на Браун, че „ сиянието на дизайна е всекидневно увещание за нашите желания и цел “, като отбелязва приликата му с претекста върху вани с маргарин Flora. Грийнпийс, групата за екологична акция, също го намерения за смешка - от несмешен тип. Изчислено е, че парите, изхарчени за ребрандирането — съгласно известията са £136 милиона — са били повече, в сравнение с BP е вложила в планове за възобновима сила през цялата предишна година.

Браун по-късно приема, че като допуска, че BP е оттатък петрола, той беше „ натиснал прекомерно надалеч “. Но съвсем четвърт век по-късно – интервал, включващ 18 от 19-те най-горещи години в историята – може ли по-скромната цел на компанията да понижи производството на п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР