Държавният секретар Антъни Блинкен отправи в неделя един от най-строгите

...
Държавният секретар Антъни Блинкен отправи в неделя един от най-строгите
Коментари Харесай

Блинкън отправя най-строгия публичен упрек към Израел досега: „Махайте се от Газа“

Държавният секретар Антъни Блинкен насочи в неделя един от най-строгите обществени укори на администрацията на Байдън към Израел, на фона на войната му с Хамас в Газа.

По време на две телевизионни изявленията Блинкен сподели, че Съединените щати желаят израелските сили да „ излязат от Газа “ на фона на това, което той разказа като „ ужасна загуба на живот на почтени цивилни “.

Той също сподели, че тактиката на Израел във войната не е съумяла да обезврежда Хамас и може да сътвори „ вакуум “ на властта в палестинската територия.

Когато го попитаха за това, че САЩ задържат бомби с огромен потребен товар на Израел, съдружника на Америка, Блинкен сподели: „ Вярваме в две неща. Първо, би трябвало да имате явен, благонадежден проект за отбрана на цивилни, който не сме виждали. Второ, ние също би трябвало да забележим проект за това какво ще се случи, откакто този спор в Газа завърши. И към момента не сме го видели, тъй като какво виждаме сега? Виждаме елементи от Газа, които Израел е прочистил от Хамас, където Ха...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР