Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че

...
Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Световната икономика ще загуби 3,7 трилиона долара през 2020-2023 г.

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че загубите на международното произвеждане от 2020 до 2023 година ще възлязат на 3,7 трлн. $. Според нея единствената страна, която е съумяла да се върне към предпандемичното равнище на стопанската система са Съединени американски щати.


По време на речта си в Кот д " Ивоар госпожа Георгиева съобщи: " Икономическата фрагментация заплашва в допълнение да подкопае вероятностите за напредък, изключително за нововъзникващите и разрастващите се стопански системи, в това число тук, в Африка ", добави ръководителят на МВФ. Различията се дължат и на разликите в " пространството за осъществяване на политики и макроикономическите основи " и зависят от вноса на горива и храни, сподели тя.

През декември МВФ би трябвало да реализира единодушие по промените на своя основен механизъм - разпределянето на квотите на страните за взимане на заеми от фонда. Представителите на разрастващите се страни от години се пробват да реализират преразглеждане на формулата за квотите, която в този момент зависи от размера на Брутният вътрешен продукт (по паритет на покупателната способност) и редица спомагателни критерии, в това число степента на отвореност на пазара и размера на запасите. Ако формулата за квотите бъде преразгледана и преразпределена според от Брутният вътрешен продукт, квотата на Съединени американски щати ще намалее от 17,43 % на 14,8 %, до момента в който квотата на Китай ще нарасне от сегашните 6,4 % на 14,4 %./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР